Virágvölgy – Karlovy Varyban debütál Csuja László első mozifilmje

2018 május 30. szerda, 9:52

Az 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Csuja László Virágvölgy című alkotásának világpremierje.

Virágvölgy / Berényi Bianka

Csuja László a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el első mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A menekülő szerelmesekről szóló road movie-t a június 29-én kezdődő mustra East of the West elnevezésű versenyprogramjában mutatják be.

A Virágvölgy napjaink Magyarországán játszódik. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra. A Virágvölgy különleges amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben pedig Réti László többszörös speciális olimpiai bajnok látható.

Virágvölgy / Réti László és Berényi Bianka

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel hívta fel magára a figyelmet. Foszfor című alkotása – amely a Virágvölgy előképének tekinthető – rangos nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

A Virágvölgyet nyár végén az Elf Pictures mutatja be a magyar mozikban.

 

Forrás: Színház.org / MTI