Treasure City – Fiatal alkotókkal forog Hajdu Szabolcs új filmje

2018 július 03. kedd, 9:05

A rendező szerint a Bibliothèque Pascal és az Ernelláék Farkaséknál kombinációja lesz az egyetlen éjszaka több szálon futó történetét elmesélő Treasure City, amelyen több erdélyi fiatal színész és filmszakos diák dolgozik.

A Filmtett.ro cikkéből:

A stáb jó része olyan filmszakos vagy a filmkészítés iránt érdeklődő fiatal, aki részt vett a 2017-es Filmtett-táborban. A Treasure City forgatása ugyanis a szokásos tíznapos workshop kiterjesztéseként kezdőknek nyújt lehetőséget arra, hogy nagyjátékfilmben is kipróbálják magukat. Az oktatási projektet Hajdu Szabolcs találta ki, aki már többször vezetett színész- vagy rendezőcsoportot a Filmtett-táborban, legutóbb 2017 nyarán.

Hajdu Szabolcs a Kincses város forgatásán / Fotó: filmtett.ro

Hajdu Szabolcs a Kincses város forgatásán / Fotó: filmtett.ro

„Nagyon élveztem az egészet, de mindig volt egy kis hiányérzetem, főleg a színészekkel kapcsolatban, hogy nem tudunk továbblépni egy olyan szintre, ami már nekik referenciaként alkalmas” – mondta a rendező. A Treasure City forgatókönyvét egy jól sikerült etűdsorozat hatására írta azokra a színészekre, akik abban részt vettek, illetve állandó alkotótársaira, tapasztalt színészekre, a stábot szintén profik és kezdők alkotják vegyesen. „A filmforgatáson ezek a fiatalok végig tudják csinálni elejétől a végéig a teljes folyamatot, meg tudják tapasztalni nem csak azt, hogy mit jelent felvenni egy jelenetet, hanem azt is, hogy mit jelent nem csak egy-két napig forgatni, hanem huzamosabb ideig, éjszakánként” – magyarázta Hajdu Szabolcs.

Buchmann Wilhelm, Deák Zoltán, Molnár Enikő, Magyarosi Para Imola, Ötvös Kinga, Sándor Anna és Bocsárdi Magor erdélyi színészek, illetve Gelányi Imre, Gelányi Bence, Halmi Gábor, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Wrochna Fanni, Pálfi Magdó, Sárosdi Lilla, Földeáki Nóra, Krokovay Ábel, valamint Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs játszik a filmben,a mi a rendező elmondása szerint a Bibliothèque Pascal és az Ernelláék Farkaséknál kombinációja.

A teljes interjú itt olvasható.