Impromptu – Máté Gábor főszereplésével készül Nagy Zoltán első játékfilmje

2018 július 27. péntek, 10:00

Július 27-én kezdődik az Impromptu munkacímű játékfilm forgatása, mely várhatóan jövő tavasszal kerül a mozikba. A film főszerepeit Máté Gábor, Major Erik és Bognár Lulu játsszák.

Az Impromptu Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, ami a Filmalap Inkubátor Program keretében, 62 millió forintos támogatással valósul meg. A film főszerepeit Máté Gábor mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik és az elsőfilmes Bognár Lulu játsszák, további szerepekben pedig látható lesz Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária és Láng Annamária is.

Máté Gábor, Bognár Lulu és Major Erik / Fotó: Gulyás Nándor / Vertigo Média

A tervek szerint jövő tavasszal mozikba kerülő alkotás egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A zenekar 18 éves szólistája, Dávid (Major) megsejti, hogy a 60 éves karmesternek (Máté) viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal (Bognár), ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja.

Nagy Zoltán rendező korábban többek közt az RTL Klub Reggeli című műsorában nyilatkozott a projektről, amiről elmondta: annak ellenére, hogy a sajtóban művét #metoo-filmként emlegetik, csupán véletlen egybeesésről van szó, hiszen ő a Weinstein-botrány hatására elinduló társadalmi mozgalom kezdeténél régebb óta dolgozik rajta.

Nagy Zoltán / fotó: Mayer Bernadette

Az Impromptu július 27-től 26 napig, augusztus végéig forog, többnyire budapesti helyszíneken, illetve a stáb néhány napra leköltözik Nyíregyházára és környékére is. A film rendezője, Nagy Zoltán Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA-szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Az Impromptu operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni lesz. A forgatókönyvet, mely novemberben elnyerte a „My First Script” workshop díját a zágrábi filmfesztiválon, Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi.

Nagy Zoltán első mozifilmje a Filmfabriq gyártásában (producer: Osváth Gábor, Dreissiger László), a KMH Film (Pusztai Ferenc) és a Vertigo Média (delegált koproducer: Kárpáti György) együttműködésével készül.