Hét kis véletlen – Megkezdődött Gothár Péter új filmjének forgatása

2018 augusztus 06. hétfő, 14:52

A legrangosabb művészeti díjakkal elismert Gothár Péter 15 év után rendez újra mozifilmet. A Hét kis véletlen című alkotás 375 millió forint gyártási támogatást kapott a filmalaptól, a film forgatása augusztus 3-án kezdődött Dömösön.

Gothár Péter rendező és Táborosi András operatőr az első forgatási napon a dömösi révnél / MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Gothár Péter (Megáll az idő, A részleg, Haggyállógva Vászka) új filmjével, a Hét kis véletlennel rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére, különleges filmnyelv létrehozására vállalkozik.

Mészáros Blanka / MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az alkotás vizuális koncepcióját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanító rendező elsőfilmes tanítványaira bízza, biztosítva ezzel a mai, friss szemléletet, amit a klasszikus és modern filmkészítés eszközeivel vegyít. Az új Gothár-film családi véletlenek hét epizódja, történetmesélése a kortárs szórakoztató film sablonjaitól eltérő új filmes közlési forma lesz.

Rezes Judit egy jelenetben / MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Hét kis véletlen forgatókönyve Gothár Péter, Németh Gábor és Bognár Péter közös munkája, a film operatőre Táborosi András, producere Kovács Gábor és Pataki Ágnes, koproducere Kenesei Edina. A főszerepekben Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér lesz látható.

Gothár Péter rendező filmje várhatóan 2019 végén kerül a mozikba.