Szeptember végén érkezik a mozikba Marozsán Erika és Rába Roland új filmje

2018 szeptember 02. vasárnap, 9:06

Szeptember 27-én mutatják be a Paraziták a Paradicsomban című új magyar filmet. Az abszurd komédia a német drámaíró, Marius von Mayenburg Paraziták című drámájának filmadaptációja Kasvinszki Attila rendezésében.

A hivatalos trailer egy hónappal a premier előtt jelent meg, amellyel a film történetét és hangulatát is bemutatják a készítők. A történet szerint Betti (Marozsán Erika) együtt él férjével, Ringóval (Kovács Krisztián), aki egy baleset miatt több éve tolószékbe került. Az életük a legkevésbé sem kiegyensúlyozott, a helyzeten azonban tovább ront Betti húga, Friderika (Pető Kata), aki váratlanul beköltözik a házaspár életébe. Utána jelenik meg Mulcser (Rába Roland), aki elütötte Ringót, és rájuk erőlteti a segítségét vezeklésül. A káosz akkor uralkodik el igazán, amikor megérkezik Friderika férje, Patrik (Porogi Ádám) is, hogy hazavigye a feleségét. A filmet Budapesten és az olaszországi Gradóban forgatták.

Kovács Krisztián, Marozsán Erika és Rába Roland a Paraziták a Paradicsomban forgatásán / Fotó: Farkas András

Kovács Krisztián, Marozsán Erika és Rába Roland a Paraziták a Paradicsomban forgatásán / Fotó: Farkas András

“Marius Von Mayenburg kiemelte, hogy a forgatókönyv mennyire jól tükrözi a dráma mondanivalóját, és szinte azonnal rábólintott a filmre. Külön gratulált Mulcser karaterfejlődéséhez, aki a történet egyik legfontosabb szereplője. Attila nagyon sok elemében volt hű az eredeti drámához, emiatt is különleges és újszerű alkotás, amilyennel a magyar mozinézők még aligha találkoztak” – mondta el Szijj András, a film egyik producere.