Osztálytalálkozó – Dokumentumfilm készült az 1995-ös Horvai-Kapás-osztályról

2018 szeptember 09. vasárnap, 14:53

Elkészült az Osztálytalálkozó c. dokumentumfilm Anger Zsolt, Fekete Ernő (Tibor), Gregor Bernadett, Hajdu Steve, Kamarás Iván, Keszég László, Kéri Kitty, Marozsán Erika, Német Mónika, Schell Judit és Széles Tamás főszereplésével. Rendező: Ujvári Csaba. A filmet elsőként az RTL KLUB tűzi műsorára az őszi szezonban. Ezután az osztálytársak nyilvános vetítésekkel, közönségtalálkozókkal szórakoztatják majd a közönséget.

1995-ben 12 színésznövendék diplomázott, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amit akkoriban még „Főiskolának” hívtak. Horvai István és Kapás Dezső tanítványai közül 11-en egytől egyig ismert és elismert művészek lettek. Róluk szól ez a dokumentumfilm. A 12. növendék szemszögéből. A diplomaosztás után az osztály megfogadta, hogy minden évben, a Költészet Napján, április 11-én találkozik, hogy így tartsák életben a kapcsolatot. Ilyenkor régi vizsgaelőadások archív felvételeivel szórakoztatják magukat.

A film egy olyan közösségről szól, amelyik 4 éven keresztül, napi 24 órában összezárva élt. Az Osztálytalálkozó 12 olyan művész portréja, akik 25 évvel ezelőtt csak arra vágytak, hogy bekerülhessenek a Színművészetire. Mit gondolnak most? Elégedettek? Erre számítottak? Mire készítették fel őket a mestereik? Megmaradt-e a régi szenvedély? A történetet a személyes interjúk és egy közösen eltöltött nap teszi kerekké.

Az osztálynévsor: Anger Zsolt, Fekete Tibor, Gregor Bernadett, Hajdú Steve, Kamarás Iván, Keszég László, Kéri Kitty, Marozsán Erika, Németh Mónika, Schell Judit, Széles Tamás, Ujvári Csaba. A tanárok: Horvai István, Kapás Dezső, Gálffi László, Szarvas József, Benedek Miklós, Sinkó László, Vámos László, Máté Gábor, Ascher Tamás, Kútvölgyi Erzsébet, Iglódi István és még sokan mások.