Júlia él – Elérhető Tóth Loon utolsó filmje

2018 december 21. péntek, 12:36

Zártkörű előadáson mutatták be a SzeretFilm stúdió új rövidjátékfilmjét, melyben több veszprémi színész, többek közt a nemrég elhunyt Tóth Loon is főszerepet játszott. A stúdió a filmet a elérhetővé tette közösségi oldalán.

A film itt megtekinthető.

Júlia él - forgatás / Fotó: szeretfilm.hu

Júlia él – forgatás / Fotó: szeretfilm.hu

Mint Facebook-posztjukban írják, fájó és reménykedő szívvel emlékeznek Loonra, az ingyenes megtekintés lehetőségével pedig azt szeretnék elérni, hogy a művész utolsó filmszínészi alakítása minél több nézőhöz eljuthasson. Örülnek továbbá, hogy a leginkább fővárosi színészeket foglalkoztató filmek mellett olyan alkotások is létrejöhetnek, amelyekben vidéki színészeket láthat a közönség.

A Júlia él című film egy professzionális alkotói stábbal elkészített diákfilm, amely Buvári Lilla saját ötletéből született, és Shakespeare Rómeó és Júlia című színdarabjának rövidfilmes feldolgozása. A filmet a diák a Fehérlófia Waldorf gimnázium művészeti záróvizsgájára készítette. További szereplők: Halas Adelaida, Módri Györgyi, Turós-Máté Kinga, Nagy Miklós, Rogácsi Márton, valamint a Madách Színház művésze, Ekanem Bálint Emota.

A veszprémi stúdióban több helyi érintettségű film készül párhuzamosan. A szerenád című mesefilm nagy részét leforgatták már, ezt Máté P. Gábor írta és rendezi. A darab a Veszprémi Petőfi Színházból lehet ismerős a közönségnek. A mesefilm szintén helyi színészek közreműködésével készül, szereplői Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Tóth Loon, Pap Lívia, Szelle Dávid, az operatőr-vágó a Szeretföld alkotójaként is megismert Ladányi János.

Emellett zajlik a stúdió Magdolna című, Bódi Mária Magdolnáról szóló játékfilmje téli-tavaszi forgatásának előkészítése. A film nyáron játszódó jelenetei már szintén leforogtak, az utómunkák Budapesten folynak. A producerek 2019 nyarára tervezik a film befejezését.

Forrás: veszpremkukac.hu