Kölcsönlakás – Február 14-től a mozikban Dobó Kata filmje

2019 január 22. kedd, 11:19

Február 14-től látható a mozikban Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás.

A rengeteg helyzetkomikummal dolgozó vígjáték mindazokat ki fogja szolgálni, akik felhőtlen szórakozásra vágynak – hangsúlyozta Dobó Kata az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Hozzátette: a film alapjául szolgáló színdarabot, hasonlóan A miniszter félrelép című 1997-es vígjátékhoz, Ray Cooney írta.

A színdarabot 2016 óta sikerrel játsszák a Játékszínben, többek között Dobó Kata szereplésével, aki elmondta: a színpadi tapasztalat nem is segítette, de nem is hátráltatta a filmváltozat rendezését, annak ellenére, hogy volt olyan, amikor a forgatásról indult a színházba a Kölcsönlakást játszani.

Szabó Simon, Oroszlán Szonja és Balla Eszter a Kölcsönlakás forgatásán

Szabó Simon, Oroszlán Szonja és Balla Eszter a Kölcsönlakás forgatásán

Kitért arra is, hogy régóta foglalkozott a rendezés gondolatával, amikor az Egyesült Államokban élt, szeretett volna dokumentumfilmeket készíteni. Az ötleteiből akkor nem lett semmi, de most úgy érzi, sikerült megvalósítani a vízióját a stáb segítségével. A rendezés nagyon nehéz, komplex munka, de egyben mámorító érzés – tette hozzá Dobó Kata.

A főbb szerepeket Balla Eszter, Haumann Máté, Klem Viktor, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Szabó Simon, Kiss Ramóna, Ganxsta Zolee, Fehér Tibor, Kopek Janka és Gosztonyi Csaba játssza.

Forrás: MTI, Színház.org