Forog A feleségem története Léa Seydoux-val – Itt az első fotó Enyedi Ildikó új filmjéből

2019 május 14. kedd, 13:38

A feleségem történetének főszereplői, Léa Seydoux és Gijs Naber látható a most megjelent fotón, amit Csata Hanna készített a hamburgi forgatáson. A film több országban forog, Németország után Máltán, Párizsban és Budapesten folytatják a munkálatokat. A Variety egy rövid interjúra is elkapta a Testről és lélekről Oscar-jelölt rendezőjét.

Fotó: Csata Hanna

Füst Milán 1942-es regényének adaptációja lesz Enyedi Ildikó első angol nyelvű filmje, A feleségem története. A főszerepekben a francia Léa Seydoux-t, Louis Garrelt és a holland Gijs Nabert láthatjuk majd. A regényt először 1980-ban fordították le angolra, ami azonnal hatalmas sikert aratott. A Variety újságírója egy rövid interjút is készített Enyedi Ildikóval, amiben a könyv aktualitásáról, a forgatás kihívásairól és a színészeiről is mesélt.

A rendező elmeséli, hogy tinédzserkorában találkozott először Füst Milán könyvével, ami szerinte rendkívül őszintén és tisztán beszél az emberi hibákról, érzékenyen bánik a tökéletlen főhőseivel. Úgy érzi, hogy a kelet-európai rendezőnők láthatatlan, szinte már tudatalatti korlátok közé vannak szorítva a témaválasztás terén. Ő azonban ennél a munkájánál nem törődik ezekkel a korlátokkal, csak a film belső szükségleteire figyel oda. “Azt remélem, hogy elég erős és meggyőző lesz ez az alkotás ahhoz, hogy az emberek elfeledkezzenek ezekről a rejtett elvárásokról és el tudnak majd merülni a filmben” – tette hozzá.

A teljes interjú angolul olvasható a Variety oldalán.

Forrás: Film.hu, Variety