FOMO – Stohl András, László Panna is szerepel az első magyar Z generációs filmben

2019 július 11. csütörtök, 14:56

FOMO, azaz Fear of missing out lesz Hartung Attila első filmjének címe, ami októbertől lesz látható a magyar mozikban.


A rendező célja őszinte korlenyomat készítése volt a mai fiatalokról és a mai Budapestről. Nem meglepő, hogy a film főszereplői között több amatőr színész is látható, például a gyönyörű és tehetséges László Panna, Yorgosz Goletsas, a Deep Glaze zenekar frontembere és Sipőcz András vlogger, youtuber. A filmben az amatőr szereplők mellett feltűnik Stohl András is.

A FoMo (Fear of Missing Out) története egy kamasz fiúról, Gergőről szól, aki az érettségi után még egy hatalmasat akar bulizni, mielőtt Amerikába menne továbbtanulni. Barátai provokatív videókat készítenek a Youtube-ra, amiken különböző, egymás által kitalált kihívásokat teljesítenek. Egy ponton azonban átlépik a határt, nem sokkal később pedig Gergő a budapesti éjszakába ered, hogy tisztázzon pár dolgot.

“A film egy ártatlan házibulival kezdődik, de a folyamatos italozással teljesen szétcsapják magukat a szereplők. Ennek pedig az a következménye, hogy belemennek olyan versenyhelyzetekbe és olyan játékokba, amelyekről ők részegen nem biztos, hogy meg tudják állapítani, ártanak-e vele másoknak. Mert viszi őket a flow. És ez ennyi idősen nagyon jellemző” – árulta el a sztoriról az Indexnek Hartung Attila a film egyik forgatási napján.

A teaserrel az alkotók elsősorban a film hangulatát szeretnék érzékeltetni, a hosszabb előzetes augusztusban érkezik majd. 

FoMo október 10-én érkezik a mozikba.

Forrás: Színház.org, 24.hu, Index