A Thália Színház két előadását is vetíti az RTL Klub

2019 július 29. hétfő, 9:51

Augusztus elején két Thália Színházas előadást is láthatnak az RTL Klub nézői. Augusztus 10-én, szombaton 4 óra 5 perckor kerül képernyőre a Garzonpánik, a Nagymező utcai teátrum és a 011 – Alkotócsoport közös produkciója. 

Klem Viktor, Pálos Hanna, Szabó Győző

Ajánló a darab elé:

Nóra és Alvin összeköltöznek egy garzonba. Még aznap éjjel szakítanak. A gondok akkor kezdődnek, amikor kiderül, hogy eltűnt az ajtó, amin keresztül el lehetne hagyni a lakást. Nóra és Alvin tehát kényszerűségből együtt maradnak. A lakás különleges adottságainak köszönhetően több mint háromszáz évig. Nóra és Alvin, Nóra & Alvin, Nóra Alvin, Noralvin. Mint valami fájdalomcsillapító.

Nóra és Alvin fordított Ádám-Éva történetet él át. Az ő sorsuk az, hogy a kihalt emberiség utolsó párjaként „újra elhinthetik az emberi faj magvát az univerzumban”. Mindezt úgy, hogy abszurd módon össze vannak zárva egy lakásban, ahonnan nem tehetik ki a lábukat. Az írói, rendezői ötletek segítségével az ő történetük egyetemessé növekszik, kitágítva a kis garzont az emberiség elfuserált bölcsőjévé. Az előadás az együttélés groteszk kifigurázásával a férfi-nő viszony mélyreható lelki vívódásait mutatja meg. Frusztrációink, elfojtásaink, félelmeink öltenek testet a színpadon. Álom és ébrenlét keveredik az idősíkok eltolódásával, a valóság időnként fantasztikumba vált át, miközben a nézők végig nevethetnek azokon a gyarlóságokon, amikre percenként ráismerhetnek saját hétköznapjaikból.

“Az előadás egy néhol fanyar humorú, máskor könnyfakasztóan vicces tragikomédia, egy párkapcsolati tréninggel felérő lélektani dráma és egy misztikus elemekkel teletűzdelt, lebilincselő science fiction emlékezetes találkozása” – írta kritikájában a labirintus.hu.

Vinnai András történetéből Radnai Márk rendezett előadást Pálos Hanna, Klem Viktor és Szabó Győző szereplésével

Augusztus 11-én, vasárnap  04:05-ös kezdéssel a teátrum egy másik előadását, a Hétköznapi őrületeket láthatjuk az RTL-en.

Pindroch Csaba, Jordán Tamás, Molnár Piroska / Fotó: Csatáry-Nagy Kisztina

Ajánló a darab elé:

Prága, napjainkban. Mintha felnőni, megöregedni,szeretni, élni – újra kellene tanulni mindent. Petr egy éjjel elindul, hogy visszaszerezze a szerelmét, Janát. Ha el sem indul, Jana visszatalált volna hozzá magától. De Petr, a prágai Don Quijote mulatságos és megrendítő útján, hóbortos alakok és mágikus tárgyaik forgatagán át addigra messze jár. Csak a kérdés marad utána: hol az őrület, bennünk vagy körülöttünk?

Lírai komédia rengeteg humorral rólunk, akik közelről talán kicsit bolondnak látszunk, és távolról lehet, hogy nem is látszunk egyáltalán.

Petr Zelenka művéből a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila rendezett színpadi produkciót, a főszerepben pedig Pindroch Csaba, Fodor Annamária, Molnár Piroska, Jordán Tamás és Szabó Győző lépett a közönség elé.

Forrás: Thália Színház, Deszkavízió, RTL Klub