Egy másik életben – A Duna Tv-n debütál Tasnádi István új filmje

2019 augusztus 17. szombat, 13:41

Érkezik a MEMO és az Aranyélet alkotóinak új filmje Molnár Áron, Lengyel Tamás, Anger Zsolt, Olasz Renátó, Fekete Ádám, Mucsi Zoltán és Józsa Bettina főszereplésével. Az Egy másik életben augusztus 29-én 21:25-kor látható a Dunán.

Árpád átlagos harmincas, liftszerelő; elégedett az életével. Egy nap azonban a lélekvándorlás-specialista Perlay Inc. kopogtat az ajtaján. A cég elhunyt milliárdosok reinkarnációit kutatja fel, hogy azoknak vagyonukat átörökítve új életükben se kelljen nélkülözniük. Ha bebizonyosodik, hogy Árpád Michael Korsós, a rettegett pénzember újjászületése, elképzelhetetlenül gazdag lesz. De kész-e hátrahagyni saját életét, hogy valaki másét élje tovább?

A forgatókönyvet Veres Attila és a rendező, Tasnádi István közösen jegyzik. Tasnádi István munkáit már jól ismerik a nézők, a József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró az Aranyélet és a Terápia című HBO-sorozatok vezető írója; előző tévéfilmje, a MEMO elnyerte az Európa legjobb televíziós filmjének járó díjat a berlini Prix Europa fesztiválon. Veres Attila író, forgatókönyvíró a Margó-díjra jelölt Odakint sötétebb és az Éjféli Iskolák című kötetek szerzője.

„Ez egy disztópia, a nem túl távoli jövőben játszódik, kicsit olyan a stílusa, mint a Black Mirrornak. Azt kérdezzük benne, mi a jobb: ha ragaszkodunk a saját küzdelmes életünkhöz vagy ha valaki mástól várjuk a megoldást” – nyilatkozta a filmről Tasnádi István.

Árpád szerepében Molnár Áron – a fiatal színész a tévénézők számára A mi kis falunkból lehet ismerős, de játszott a Tóth Jánosban, és dolgozott közösen a rendezővel a MEMO-ban. Mozivásznon legutóbb az X – A rendszerből törölve című akció-krimiben láthattuk, jelenleg pedig a Szabó Győző életéről szóló Toxikomát forgatja.

Újra együtt az Aranyélet sztárjai: Anger Zsolt (Budapest Noir, A martfűi rém, Hurok, A tanár), Lengyel Tamás (BUÉK, Mi kis falunk, Válótársak, MEMO) és Olasz Renátó (X – A rendszerből törölve), Michael Korsóst pedig Mucsi Zoltán (Tóth János, Munkaügyek) alakítja. További főbb szerepekben Fekete Ádám (Tiszta Szívvel), Józsa Bettina (Korhatáros szerelem) és az elsőfilmes, a forgatás idején mindössze 11 éves Illés Nagy Maja látható.

Producer: Kálomista Gábor. Line Producer: Helmeczy Dorottya. Fényképezte: Csukás Sándor H.S.C. Vágó: Mezei Áron H.S.E. Látványtervező: Antal-Fógel Adrienn. Jelmeztervező: Ignjatovic Kristina. Zeneszerző: Monori András. Gyártásvezető: Pajor Dóra.