Befejeződött az Így vagy tökéletes forgatása – A főszerepben Béres Márta és Fekete Ernő

2019 szeptember 28. szombat, 13:08

Véget ért Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes forgatása; a párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szóló romantikus dramedy jövőre lesz látható a mozikban.

Budapesti helyszíneken forgott 34 napon át Varsics Péter filmje, melyben Béres Márta és Fekete Ernő mellett Trokán Nóra, Hais Dorottya, Lengyel Tamás, Hegedűs D. Géza, Thuróczy Szabolcs, Gáspár Tibor, Ónodi Eszter és Elek Ferenc is szerepel – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Béres Márta és Fekete Ernő az Így vagy tökéletes forgatásán

Az eddig sikeres reklámfilm-rendezőként ismert Varsics Péter első mozifilmjében rengeteg humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző (Béres Márta) és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos (Fekete Ernő) hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A romantikus dramedy a ma Budapestjén a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes és álnok világában játszódik – ismerteti a közlemény a film tartalmát.

A Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) forgatókönyvéből készülő Így vagy tökéletes operatőre a számos szakmai díjjal kitüntetett Nagy András (Apró mesék, Hurok, Bibliothéque Pascal) volt; producerként Lajos Tamás és Köves Ábel jegyzik a filmet.

“Amilyen messzinek tűnt az elején a forgatás vége, olyan hamar és hirtelen el is jött. Ez nagyrészt köszönhető annak, hogy már az első hét után minden félelem és aggodalom elszállt, egy rendkívül pozitív és jó hangulatú légkör alakult ki, éreztük, hogy a forgatáson dolgozók nemcsak a munkájukat végzik, hanem mindenki igyekszik a lehető legjobb formáját hozni. Remek érzés volt ebben az inspiráló közegben alkotni, többször a határainkat feszegetve átvészelni az éjszakai műszakokat, ami a forgatási napok felét tette ki. Elmondhatatlanul büszke vagyok a színészek és a stáb munkájára. Most ráfordulunk a következő, több hónapos próbatételre, ami a vágószobákban vár ránk” – idézi a közlemény Varsics Pétert.

Az Így vagy tökéletes a Filmalap 349,9 millió forint gyártási támogatásával készül a Szupermodern Stúdió gyártásában, mely a napokban kapott – a magyar filmszakmában elsőként – két Nemzetközi Emmy-díj jelölést, a legjobb tévéfilm (Trezor) és legjobb színésznő (Gera Marina, Örök tél) kategóriákban.

Forrás: MTI, Színház.org