Megérkezett a Se veled előzetese – Főszerepben Tenki Réka, Básti Juli és Mészáros Béla

2019 október 16. szerda, 7:18

A főbb szerepekben Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli lesznek láthatók, de emellett a hazai színjátszás színe-java szerepelni fog a filmben. Felbukkan a történetben többek között Rezes Judit, Ónodi Eszter, Luca Bercovici, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Pogány Judit és Molnár Áron.

A kissé keserédes történet főhőse Gergő (Mészáros Béla), a filmkritikus, akinek édesanyja, Emma néni (Básti Juli) nagybeteg, szívátültetésre vár. Legnagyobb vágya egy unoka, ám erre a fia esetében komoly barátnő híján vajmi kevés az esély. Gergőnek viszont kapóra jön a házban lakó Saci, az ex-sztriptíztáncosnő (Tenki Réka) és az ő domborodó pocakja. A hír, hogy a bölcsész gyerek apuka lesz, lavinaként vágtat végig a környéken. A füllentés igazi vígjátéki bonyodalmakat és sok-sok félreértést szül.

A Gergőt alakító Mészáros Bélának, a Katona József Színház művészének ez az első nagyobb filmes szerepe, igaz, a Katona József Színház színésze játszott már korábban a Swingben vagy az Aranyélet első évadában. Tenki Rékát, az Örkény Színház művészét legutóbb a Nyitva és a Budapest Noir című mozikban láthattuk, de emlékezeteset alakított Enyedi Ildikó remekművében, a Testről és lélekrőlben is.

Orosz Dénes a Coming outtal 142 ezres nézettset ért el, így alkotása máig a legnézettebb magyar filmek között szerepel.