Szabadok – Kisfilm készült Vilmányi Benett és Ladányi Andrea főszereplésével

2019 október 25. péntek, 15:33

Bernáth Szilárd kisjátékfilmje, az 1956-os eseményekről szóló Szabadok november 4-én 23 óra 15 perces kerül műsorra a Duna Televízión.

A történet főhőse Antal (Vilmányi Benett), az Államvédelmi Hatóság fiatal munkatársa, aki 1956 októberében a budapesti forradalom alatt vidékre menekül a népharag elől holokauszt-túlélő nagynénjéhez (Ladányi Andrea).

Fotó: mnf.hu

Sára néni anyai törődéssel igyekszik elterelni a megvert és elkergetett Antal figyelmét egy régi, kedves dallal, de Antal tombol a dühtől. Mikor november 4-én a szovjetek támadást indítanak Magyarország ellen, Antal eltökélten csatlakozik hozzájuk, hogy bosszút álljon. Sára néni dala azonban ott cseng fülében. Elviselhetetlen dallamtapadása van. Mikor aztán megérkezik a szovjetekkel együtt Budapestre, s az ostrom éjszakáján egy lefegyverzett forradalmár néz szembe puskájával, a dallam elhatalmasodik rajta.

A főszereplőt a Radnóti Színház fiatal tehetsége, Vilmányi Benett alakítja, további szerepekben pedig láthatjuk majd Ladányi Andreát, Fehér Lászlót, Kristán Attilát, Igó Évát és Dézsy Szabó Gábort is. A forgatókönyvet a film rendezője, Bernáth Szilárd jegyzi, a zenét Dinyés Dániel szerezte, az operatőr Hartung Dávid volt. A mindössze negyedórás rövidfilm tévépremierje november 4-én, 23:15-kor lesz a Dunán.