Mészáros Béla: “Elképesztő tapasztalatot lehet szerezni a kamera előtt”

2019 november 14. csütörtök, 14:35

A Katona József Színház színművészeként eddig elsősorban a színpadon állva szórakoztatta a nézőket, de mostantól többen láthatjuk majd esténként, hiszen ő játssza a TV2 Mintaapák című napi sorozatának egyik főszerepét. Mészáros Bélát kérdezte a Deszkavízió.

A Deszkavízió interjújából:

Ő az egyetlen szereplő, aki a pilot leforgatása után a sorozatba is bekerült. Arról, meglepte-e, hogy így alakult, Mészáros Béla elmondta: “Tulajdonképpen nem, megszoktam már, hogy a filmezésnél folyamatosan változik minden, így a benne szereplő színészek is. Mindig tudtam, hogy kiket hallgatnak meg éppen, izgalmas időszak volt. Behívtak nyár elején, amikor egy lányt castingoltak, aki a karakterem barátnőjét játszotta volna. Ezen a találkozón ott volt Kovács Ádám is, én pedig egyből azt gondoltam, hogy ő meg biztosan az én szerepemre jött. Pedig akkor már eldőlt, hogy én leszek Miklós, csak még nem írtam alá a szerződést. Aztán Ádám azonnal mondta, hogy szó sincs erről, ő rendezni fog a sorozatban.”

A színész arról is beszélt, hogy irdatlan sokat lehet ebből tanulni. “Egy filmnél az az alap, hogy tudod a szöveget, itt 45-50 oldalnak kell rögzülnie hetente. Erre nem lehet előre felkészülni! Persze este átnézem, de igazából a forgatáson, a jelenetek előtt tanulom meg rendesen, hogy mit kell mondanom. Már most érzem, hogy mennyire fejleszti ez a fajta munka a rövidtávú memóriámat. Aztán elképesztő tapasztalatot lehet szerezni a kamera előtt. Játszottam az utóbbi években több nagyjátékfilmben, eddig is volt némi rutinom, de az nem fogható ahhoz, amilyen gyakorlatra most szert teszek. Az is fontos szempont volt, hogy most sok olyan kollégával dolgozhatok együtt, akikkel eddig filmben még nem volt lehetőségem, és élvezem azt is, hogy sok új embert ismerhetek meg. Óriási stábbal készül a produkció, van például hat rendező, tíz fodrász, tíz öltöztető, stb., akik pedig folyamatosan váltják egymást körülöttünk. Szerintem ez szuper dolog!” – mondta Mészáros Béla.

Azt is hozzétette: “Nagyon szeretem a színházat, soha nem hagynám ott, de most 16 év után nagyon jól esik, hogy nem próbálok. Több bemutatóm volt eddig minden évben, ez azért ilyen hosszú idő alatt kimeríti az embert, és én most kimondottan élvezem, hogy mást kell csinálnom. Valahogy nagyobb örömmel megyek be esténként a Katonába játszani, másképp örülök meg a kollégáknak is, mint korábban.”

A teljes interjú itt olvasható.