Megérkezett a Pesti Balhé előzetese

2019 december 13. péntek, 8:19

A filmet Lóth Balázs rendezte, a forgatókönyvet vele együtt Inotay Ákos és Kis-Szabó Márk készítette, a producere Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás, zenéjét Gulya Róbert készítette, az operatőr Balázs István Balázs volt.

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.


Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.

De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs.

Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik… A Másnaposok szellemében készült, de hazai ízekkel és remek magyar színészekkel teli vígjáték a nyári moziszezon biztos befutójának ígérkezik.Szereplők: Mészáros Béla, Petrik Andrea, Reviczky Gábor, Szabó Simon, Elek Ferenc, Hegedűs D. Géza, Jászberényi Gábor. Zene: Gulya Róbert. Fényképezte: Balázs István Balázs

Írta: Inotay Ákos, Kis-Szabó Már, Lóth Balázs.

Rendezte: Lóth Balázs


Mozibemutató: 2020. június 11.

Korhatár: 12E

Facebook: https://www.facebook.com/pestibalhe/
Instagram: https://www.instagram.com/seveled_off…