Zárójelentés – Megérkezett Szabó István új filmjének előzetese

2019 december 27. péntek, 21:22

Február 27-től látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés.

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

A Mephisto-ért Oscar-díjat nyert rendező hosszú szünet után, legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly színészek, Koltai Lajos operatőr közreműködésével készített új mozifilmet.

A főszereplők mellett olyan színművészeket láthatunk a filmben, mint Csákányi Eszter, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos, Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Szirtes Ági, Bálint András, Kovács Lajos, Andorai Péter vagy Börcsök Enikő.

A film producere Sándor Pál és Tőzsér Attila.

Operatőr: Koltai Lajos.
Zene: Pacsay Attila.
Látvány: Kentaur.
Jelmez: Szakács Györgyi.
Írta és rendezte: Szabó István
Producer: Sándor Pál és Tőzsér Attila

Mozibemutató: 2020. február 27. Korhatár: 12 Facebook: www.facebook.com/zarojelentesofficial/