“Rossz színész” – Online is látható az évtized egyik legjobb rövidfilmje

2019 december 29. vasárnap, 10:06

“Sok szép dícséretet el lehet mondani a magyar rövidfilmekről, de könnyedséggel, elsősorban a humorra építő koncepcióval ritkán találkoztunk bennük” – számolt be a film.hu.

“Aztán jött a Rossz színész, amely szellemes, sokszor teljesen elborult poénjaival a legváratlanabb pillanatokban nevettetett meg minket. Márton Dániel filmje tulajdonképpen egy tragikomédia, amelyben egy szakításon frissen átesett, teszetosza színész (Nagy Norbert) botladozásait követhetjük végig. Nem elég, hogy Nagy Zsolt kedvéért dobta ki őt Mészáros Blanka, de aktuális forgatásán egy álomvilágban élő, arrogáns rendezővel hozta őt össze a sors, főszereplőtársa, az elérhetetlen sztárként viselkedő Döbrösi Laura pedig átnéz rajta.

Bájos portrét rajzol egy nem különösebben tehetséges, de annál szimpatikusabb színészról, bátran kifigurázza a modoros filmkészítőket, a filmkészítés folyamatát látványosan és empatikusan mutatja be, kádat húzó mélynövésű fickóval, megszerezhetetlennek tünő forgatókönyvvel nem fél az abszurditásig fokozni a humort, ügyesen mossa el a film és a valóság közti határvonalat” – írja a film.hu portál, amely az évtized legjobb rövidfilmjének kiáltotta ki ezt a reménytelennek tűnő szerelmi történetet. 

A film már online is látható!