Online debütál Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje

2020 április 16. csütörtök, 11:49

A Vimeón látható április 23-án Hajdu Szabolcs Békeidő című, új nagyjátékfilmje Magyarországon és Romániában.

A film egy speciális oktatási projektben valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében – közölték a szervezők.

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyok segítségével járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését a képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról.

A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus, egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai, egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története elevenedik meg.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya látható. A film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producere Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark.

Forrás: MTI