Békeidő – Vasárnapig kedvezményesen nézhető meg Hajdu Szabolcs legújabb filmje

2020 április 23. csütörtök, 11:19

Ma reggel debütált a Vimeón Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje, a Békeidő.

Aki az elsők között szeretné látni a Kristály Glóbuszt nyert rendező új alkotását, vasárnap éjfélig kedvezményesen, 3.99USD (kb. 1200 Ft) kölcsönözheti a filmet 24 órára, utána 4.99 USD (kb. 1600 Ft) áron lesz hozzáférhető a Békeidő.

A járványhelyzet következtében a mozik kényszerű bezárása sarkallta az alkotókat arra, hogy úttörő módon online platformon forgalmazzák a nemrégiben elkészült alkotást. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik és különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán.

A Békeidő forgatásán

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya látható, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark.

Ma reggeltől a www.vimeo.com/ondemand/bekeidofilm linken, regisztráció és bankkártyás fizetés után, csak Magyarországon és Romániában – választható román és angol felirattal – látható Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje. A film egy speciális oktatási projekt keretein belül valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében.

“Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya megint lerakott ide egy független filmet. Egy pillanatképet, egy esszét arról, ahogyan látják azt, amiben élnek. Óriási teljesítmény, és nagyon örülök annak, hogy a mai valóságról mesélhettünk valamit. Mivel film, minden tíz évben érdemes lesz ránézni, hogy mi változott ahhoz képest, ahogyan mi láttuk a kétezer tízes éveket” – mondta Schilling Árpád, a film egyik fontos szereplője.

“Szabi szövegeit mondani nagy élmény, nagyon pontosan instruál és viszi a színészt a jelenetben. Könnyű és örömteli volt ezzel a szöveggel bánni, néha pont az ebből fakadó túllelkesedés okozta a nehézséget is. Az egyik jelenet felvétele közben a stábnak sajnos többször is le kellett állnia miattam, mert nem tudtam uralkodni a röhögőgörcsön, ami elkapott a partnerem szövege hallatán!” – nyilatkozta Sárosdi Lilla.

“Alkotóként nehezen tudok addig továbblépni, míg egy munka nem találkozik a közönséggel, ezért is döntöttünk a forgalmazás új útja mellett. Másrészt izgalmas dolog, hogy csinálunk egy online premiert. Tudomásom szerint magyar filmet így még nem mutattak be” – mondta Hajdu Szabolcs.