Promenád és Kelet-Európai randevú – Két rövidfilmet forgatott a STEREO AKT

2020 augusztus 11. kedd, 7:00

Két rövidfilmet forgatott a STEREO AKT a koronavírus-járvány két hulláma között.


Elkészült a Kelet-Európai randevú című rövidfilm, amely a berlini Volksbühne által szervezett POSTWEST online fesztivál keretében került bemutatásra. A fesztivál honlapján továbbra is elérhető a film, amelyben egy interkulturális vakrandira hívja nézői a társulat.

Kelet-Európai randevú / Fotó: STEREO AKT

Leforgott továbbá és utómunka fázisba került a társulat egykori, több mint 120 alkalommal játszott Promenád című előadásának rövidfilmes adaptációja, amely a STEREO AKT és a Filmfabriq koprodukciójában készült.

Az eredeti előadás egy busz fedélzetére ültette nézőit, akik a város valóságos szövetébe elegyített jeleneteket, és az utcán játszó színészeket követték állomásról-állomásra. Ennek a művészeti koncepciónak több változatát is elkészítette a STEREO AKT Európában és az Egyesült Államokban.

Promenád / Fotó: Szemerey Bence

A filmes adaptációban egy férfi járja kamerával a várost, és ellesett pillanatokat rögzít. Hétköznapi emberek sorsát kutatja, követve az általa érdekesnek talált karaktereket. Idővel azonban elkezdi tovább költeni a valóságot, és végül az ő fantáziavilágában indulunk egy hol groteszk, hol lírai kalandokkal teli utazásra.

A film 48 szereplő közreműködésével készül, a főbb szerepekben a STEREO AKT társulat tagjai – Ásmány Zoltán, Borsos Luca, Göndör László, Jakubowska Julia és Vass Imre – mellett Czvetkó Fruzsina, Hajdú Zsigmond és Téri Gáspár lesznek láthatók. A film operatőre Bálint Dániel, rendezője Boross Martin.