CÍM NÉLKÜL hajlék-kaland-játék – Nyerjen jegyet a Mentőcsónak és a Stereo Akt előadására

2017 január 16. hétfő, 10:14

Nyerjen jegyet a Mentőcsónak Egység – STEREO Akt CÍM NÉLKÜL hajlék-kaland-játék c. produkciójának január 21-i előadására!
A Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt novemberben mutatta be Boross Martin rendezésében a CÍM NÉLKÜL hajlék-kaland-játék c. színházi társasjátékot. Az előadás azóta a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban látható.

Játék:

A rendfenntartó szervek a törvény alapján hány forintra büntethetik az utcán élő embereket?

  1. A magyar alkotmányban nem szerepel a hajléktalanság jogellenessé tétele.
  2. 50.000 Ft
  3. 150.000 Ft

Összesen hány ingyenes nyilvános WC van Budapesten?

  1. Minden kerületben egy.
  2. A belváros területén nyolc.
  3. Mindösszesen egy darab.

A válaszokat a lead@szinhaz.org emailcímre várjuk január 18-án, 15 óráig. A nyertest emailben és telefonon is értesítjük!

Ajánló az előadás elé:

Tudod már, hol fogsz aludni ma este? És hogy hány fok lesz éjszaka? Hányszor eszel meleget egy héten? Mikor zuhanyoztál utoljára? Eszel kukából? Kértél már pénzt idegenektől? Tudod mi lesz veled fél év múlva?

Nem telik el úgy nap, hogy két-három ember ne veszítené el lakhatását. Jelenleg kb. 30 000 ember él hajléktalanként Magyarországon. Ebből az élethelyzetből szinte csak emberfeletti erővel, nagy szerencsével és támogatók révén lehet kiemelkedni. A Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt közös előadása egy interaktív színházi társasjáték, amely által a hajléktalan emberek életébe nyerünk bepillantást, játékosként megpróbálhatunk megélni, túlélni fél évet otthontalanul.

Az előadást négy szereplő játssza: két színész, egy hajléktalan aktivista és egy szociális munkás, aki szakértőként segít kiigazodni a sokak által alig ismert világban.

A felnőtt közönségnek és középiskolai diákoknak egyaránt játszott előadás egy helyzetjelentés saját társadalmunkról, amely egyfelől rávilágít a hajléktalanság mindannyiunkat érintő okaira, és megkérdőjelezi azokat a káros előítéleteket, amelyek azt állítják, hogy „annyit érsz, amennyi pénzed, van”, és „ha szegény vagy, magadra vess”.

Alkotók:
Szereplők: Balog Gyula, Kőszegi Mária, Szabó Zola
Játékvezető-szakértő: Szenográdi Réka     /    Szerző: Fábián Gábor és a stáb
Dramaturg: Ivanyos Ambrus   /   Zenei vezető: Rimóczi István    /   Látvány: Schnábel Zita
Játékfejlesztők: Tar Ágnes, Bass László, Csató Bálint, Gosztonyi Márton, Jakus Róbert
Konzultáns: Bass László
Produkciós asszisztens: Török Tímea
Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Rendező: Boross Martin

Jegyvásárlás itt lehetséges.