A csütörtöki hölgyek; Az őslakó – Nyerjen páros belépőt a Spirit Színház előadásaira!

2019 január 27. vasárnap, 13:20

Páros belépőt nyerhet a Spirit Színház előadására.

A csütörtöki hölgyek / Fotó: Spirit Színház

A csütörtöki hölgyek / Fotó: Spirit Színház

A csütörtöki hölgyek

Három idős, vérbeli párizsi hölgy, Sonia, Marie és Helene csütörtök délutánonként együtt teázik. Mindez játékos, mozgalmas formában, hiszen a nők mindig szórakoztatóak. Nem?

Valószínűleg mindenki ráismer egy-egy barátjára, ismerősére vagy önmagára egy csütörtöki hölgyben. Csütörtökönként minden szóba kerül: a múlt, a gyerekkor, a szerelmek, a család, a mindennapok kis örömei és kudarcai. Mindig megvitatják aktuális gondjaikat. Jelmezbál, részvények, kriptabővítés, sütés, fogpótlás, tévéműsor, gyereknevelés, munka, öregedés, halál.

Az írónő, aki maga is színésznő, teljes beleérzéssel éli és írja meg ezeknek a hölgyeknek az életét. Miközben pereg előttünk a játék, nyilvánvalóvá válik, hogy franciák, oroszok, magyarok nagyon hasonlítunk egymásra. Legalábbis az asszonyok.

Szereplők: Papadimitriu Athina, Szabó Éva, Borbáth Ottília, Jerger Balázs, Mészáros Tamás. Rendező: Szitás Barbara.

Az őslakó (The Man from Earth)

John Oldman történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az egyetemet. A meglepett kollégák felkeresik az otthonában, hogy nyomást gyakoroljanak rá, adjon magyarázatot a történtekre. Mindenki megdöbben, amikor kiderül, hogy mi a visszavonulás valódi indoka. Oldman professzor ugyanis azt állítja, hogy valójában halhatatlan, és tíz évnél tovább nem tartózkodhat egy helyen anélkül, hogy kiderüljön a titka. A kollégák persze képtelenségnek tartják az egészet, ám sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat. A barátságos összejövetel drámai fordulatot vesz.

Szereplők: Ozsgyáni Mihály, Jantyik Csaba, Zsiga László, Nagy Enikő, Marjai Virág, Tóth Sándor, Michl Juli, Kertész Péter. Rendező: Bányai Gábor.

Kérdések:

A csütörtöki hölgyek
Kik játszották a legendás magyarországi előadás főbb szerepeit?

Az őslakó
Az Őslakó alkotója melyik népszerű amerikai science-fiction írója volt?

A megfejtéseket a lead@szinhaz.org címre várjuk január 31-ig. A helyes választ beküldők között páros belépőt sorsolunk ki Az őslakó (február 12. kedd 19.00 óra) vagy A csütörtöki hölgyek (február 15. péntek 19.00 óra) előadására. (Helyszín: Spirit Központ, 1023 Budapest, Árpád Fejedelem útja 3-4.) Kérjük adja meg telefonos elérhetőségét!