Jazzrajongók a Müpában – Náray Erika vendége Dragomán György és Nyáry Krisztián

2016 november 17. csütörtök, 17:25

November 17-én, csütörtökön 20 órától két írót lát vendégül a MüPában Náray Erika színésznő.

mupa

Ajánló:

Izgalmas közéleti személyiségek: írók, színészek és színésznők, film- és színházrendezők, könyvkiadók, akik miatt érdemes színházba, moziba, kiállításra járni, olvasni. Akik nélkül sokkal szegényebb lenne a mai magyar kulturális élet. De vajon ők kiért, kikért rajonganak a jazz műfajában? Kinek a koncertje miatt repülnének át akár egy óceánt is? Ki miatt utaznának vissza az időben éveket, évtizedeket, hogy csak egyszer vagy újra hallhassák, láthassák imádott muzsikusukat, énekesüket, zeneszerzőjüket? Ki volt rájuk a legnagyobb hatással a jazztörténetből?

A Müpa új sorozatában Náray Erika színésznő és jazzénekesnő, az estek háziasszonya beszélget velük erről és persze minden másról. A sorozat állandó zenekara – Berdisz Tamás vezetésével, egy-egy hangszeres szólistával kiegészülve – abban segít, hogy kedvenceink kedvenceit Önök elé varázsoljuk – ha nem is életnagyságban, de hangzásban mindenképp.

naray

Náray Erika a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán szerzett művész-tanári diplomát, a legendás Garai Attila növendékeként. 1991 és 1995 között a Golden Era zenekarban jazz standardeket, majd 1995 és 1998 között a White Chocolatesben funkyt, soult és rhythm and bluest énekelt. Szerteágazó tevékenysége mellett ma is időről időre találkozik a jazz műfajával. „Izgatottan várom, hogy kinek ki lesz a választottja. Már csak azért is, mert ha olyan jazzmuzsikus, akit nem ismerek behatóan, akkor itt a lehetőség, hogy beleássam magam nemcsak a vendég, de az általa választott zenész, énekes, zeneszerző munkásságába is” – vallja a Müpa most induló sorozatáról Náray Erika.

A nézőket, akik 19.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Étterem üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

A sorozat további előadásai: 2016. december 1., 2017. január 26., február 23.
Rendező: Müpa
Helyszín: Bohém Étterem