Malek Andrea új formációja a népdal és a dzsessz között épít hidat

2017 január 20. péntek, 16:54

A magyar népdal és a dzsessz között épít hidat új formációjával Malek Andrea. Az énekesnő, színművésznő Malek Andi Soulistic elnevezésű új formációja január végén rögzíti stúdióalbumát.

“Ebben az évben sok lehetőségem nyílt szakmailag megújulni és új utakon elindulni” – mesélte a többszörös Artisjus- és EMeRTon-díjas énekesnő az M1 műsorában. “Nagyszerű kollégákkal találkoztam és a legnagyobb örömünkre az új irány megtetszett a Hunnia Kiadónak, ahol bizalmat szavaztak nekünk, és a manapság egyáltalán nem jellemző módon három lemezre is leszerződtettek minket.  Az új műfajjal, ami végülis nem idegen tőlem, hiszen a jazzt ötvözzük a népdallal, megpróbálunk hidat teremteni a két műfaj között. A magyar népdal pedig annyi lehetőséget kínál, olyan gazdag, hogy nincs is más lehetőségünk, mint tisztelettel közelíteni felé.”

Malek Andrea

“Gyakorlatom van a stílusok közötti bátor közlekedésben. Persze ez csak úgy működik, ha kellő tisztelettel közelítünk hozzájuk” – fogalmazott Malek Andrea az M1-en.

A művész elmondta, hogy a Jazzrael formációval való együttműködésből kinőtt, Jáger András zongorista vezetésével működő projekttel három lemezre szóló szerződést kötött a Hunnia Records, és a széria első darabja lesz a készülő népdalos-dzsesszes anyag.

Malek Andrea beszámolt arról, hogy elkészült egy gospeles dal, amely a második album előfutárának tekinthető.

Mint elhangzott, az új lemez dalaihoz angol és spanyol nyelvű verziók is lesznek. A Malek Andi Soulistic koncertje várhatóan a lemez megjelenéséhez fog kapcsolódni. Az énekesnő elmondta a műsorban, hogy a közelmúltban megjelent a világhírű francia dalszerző, az idén Magyarországon is fellépett Michel Legrand dalaiból készült lemez, amelyen Oláh Kálmán, a Trio Midnight, illetve az Óbudai Danubia Zenekar volt a partnere.