Családi délelőtt interaktív drámajátékkal és Szalóki Ági koncerttel a Jurányiban

2017 január 31. kedd, 14:17

Mese habbal címmel szombatonként családbarát délelőttöket tartanak a Jurányiban színházzal, zenével, játékkal. Február 4-én, 10-től 13 óráig farsangi bulira várják az érdeklődőket.

A Jurányi Ház családbarát programsorozatában minden korosztály rátalálhat a neki megfelelő programra, kicsiknek Mocorgók, nagyobbaknak SzínMűVeletek a Pagony Kiadóval és a Színház és Filmművészeti Egyetemmel, vagy kézműveskedés a Kisladikkal. Zenei élmény kedvenc gyerekzenekarokkal. Felnőtteknek pihenés egy jó könyv és kávé mellett a kávézóban. Gyerek és pénztárca barát menük az éheseknek.

A PROGRAMOKRÓL: 

11.00 -12.00 Szalóki Ági Trió Koncertje 

2014 májusában jelent meg a Körforgás, Szalóki Ági zenéskönyve, melynek zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.
Ezen a koncerten felcsendülnek a Körforgás dalai, de ott lesz egy-egy dal Szalóki Ági korábbi gyereklemezeiről is. A trió koncerten Ágit a következő zenészek kísérik: Csókás Zsolt – gitár, Födő Sándor „Fodo” – ütőhangszerek.
Kinek ajánlják?: 3 éves kortól
Létszám: 120 fő
Helyszín: Színházterem

 10.00 – 11.00 Színház és Filmművészeti Egyetem – Pagony Kiadó: SzínMűVeletek interaktív drámajáték
Kinek ajánlják: 5-8 éveseknek
Létszám: 20fő
Helyszín: Jurányi ház – Kamaraterem – félemelet

10.00 – 13.00 Kisladik: kézműves foglalkozás

Farsangi átváltozás a Kisladikkal, hogy mivé, az meglepetés! Annyit elárulunk, hogy nagy lesz és színes! Gyertek velünk közösen alkotni a Mese habbal családi délelőttön a Jurányi Közösségi Házba.
http://kisladik.hu/
Kinek ajánljuk: 3- 12 évesnek
Helyszín: Jurányi ház – Kávézó – Galéria

10.00 – 13.00 Játszószoba gyerekfelügyelettel, a Mocorgóval
Interaktív játszó-szoba gyerekfelügyelettel a Jurányi Házban! – mocorgóknak a Mocorgóval
A foglalkozást és felügyeletet tartják: Varga Norbert gyógytornász, ex-óvóbácsi. A Mocorgó mozgásfejlesztő foglalkozások szakembere. Gergely Katalin színész és Mocorgó mozgásfejlesztő.
http://www.mocorgo.com/
Kinek ajánljuk: 10 hónapostól– 3 évesig
Helyszín: Jurányi Ház – Földszint – Játszószoba

Továbbá egész délelőtt szabad játék és foglalkozás kicsiknek és nagyoknak:

  • gyereksarok, hencsergő játékokkal
  • színezés, olvasósarok
  • szabadtéri Muki-ház

Infók: www.juranyihaz.hu/ Tájékoztatás: fuge.gyorgyi@gmail.com /
Regisztráció és Hírlevél: juranyimini@gmail.com