5 éve dübörög a Red Bull Pilvaker – Itt a jubileumi előadás felvétele

2017 március 18. szombat, 10:00

Több mint 30 átdolgozott vers, közel 60 fellépő, több tízezer néző és egy piros betűs ünnep – 5 éves jubileumát ünnepelte idén a Red Bull Pilvaker.

Az évforduló alkalmából még hosszabb és színesebb műsorral álltak színpadra az előadók az Erkel Színházban az Arany János-emlékévben.

A pénztárak megnyitása után mindössze 5 perc kellett, hogy az összes jegyet elkapkodják az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére rendezett zenés-verses előadásra.

“A Pilvaker mögött egy nagyon nagy adag elhivatottság van. Ebben szerintem benne van az a szándék is, még ha nem is mondjuk ki, hogy ez legyen Az Ünnep. A Március 15-i Megemlékezés. Nem csak a fiatalabb generációknak, mert sokszor van arra példa, hogy nálam 20-30 évvel idősebbek is odajönnek és azt mondják, “ez nagyon szép volt, nagyon élveztük és ezt így kell csinálni”. Mi más lenne a cél, ha nem az, hogy az emberek élvezzék, amit hallgatnak és közben méltó módon emlékezzünk meg a nemzet hőseiről? Amikor lemegyek előadás közben a színpad mellé és nézem az emberek arcát, ahogy ragyog. Nekem ez bőven elég” – nyilatkozta a produkció rendezője, Szabó Simon a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak.

Trokán Nóra és Szabó Kimmel Tamás a Red Bull Pilvakeren

Trokán Nóra és Szabó Kimmel Tamás a Red Bull Pilvakeren

Szereplők: Anger Zsolt, Buda Márton, Csöndör “Diaz” László, Farkas “Wolfie” Roland, Hajdú “Dipa” Imre, Halpert “Deego” Balázs, Hámori Gabriella, Járai Márk, Karácson “Fluor” Tamás, Kautzky Armand, Kollányi Zsuzsi, Krausz “Bom” Attila, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Máté “Sub Bass” Szabolcs, Meszes “Meszi” Balázs, Molnár “Fura Csé” Csaba, Papp Szabolcs, Singh Viktória, Szabó Kimmel Tamás, Szivák Zsolt, Trokán Nóra

Random Trip: Bata István, Cséry Zoltán, Delov Jávor, Fakras Izsák, Füstös Bálint, Q-Cee, Tárkány-Kovács Bálint

Feldolgozott versek:
A márciusi ifjak, A legszebb virág, Akarsz-e játszani, Befordultam a konyhára, Egy életünk egy halálunk
Egy gondolat bánt engemet, Falu végén kurta kocsma, Föltámadott a tenger, János vitéz, Letészem a lantot, Nemzeti dal, Pató Pál úr, Reggeli, Reszket a bokor, Szabadság, szerelem, Szavak, Szeptember végén, Talpra magyar, Tiszta szívvel