“Büszkék vagyunk kortársainkra” – Ők a Libri Irodalmi Díj jelöltjei

2017 március 31. péntek, 13:52

A döntőbe jutott 10 írót egy csoportképen is szerepeltetik a Libri Irodalmi Díjhoz képszült kampányban – számolt be a Kreatív.hu.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. feladatának tartja az olvasás népszerűsítését, ennek részeként hozta létre tavaly a Libri irodalmi díjat és az ehhez kapcsolódó Libri irodalmi közönségdíjat. A díjakat idén másodszorra adják át, a díjazottak 1-1 millió forintot és 25 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.
 A Libri Irodalmi Díj döntősei

A Libri Irodalmi Díj döntősei

A versenyben a díj átadását megelőző évben megjelent, magyar szerzők által magyarul írt, első megjelenésű, szépirodalmi és tényirodalmi művek vehetnek részt, melyek hozzájárulnak a magyar kultúra jelenéhez, jövőjéhez, és valódi társadalmi hatással bírnak. A szabályzat szerint a versenybe csakis élő magyar szerző könyve kerülhet be.

A díjakhoz tartozó kampány szlogenje: Büszkék vagyunk kortársainkra. A díjjal a Libri nemcsak kampányidőszakokban, hanem az egész év során fel akarja hívni az olvasók figyelmét a kortárs magyar irodalomra.

A kampány során két fő kreatív jelenik meg mindenhol. A Libri irodalmi díjak 10 döntős szerzőjéről egyéni és csoportkép is készült, ez lesz az egyik fő elem a hirdetéseken. A csoportképpel egyrészt tabló született arról, hogy 2017-ben kik a kortárs magyar irodalom legmeghatározóbb alakjai, másrészt nagy írók közül 10 egy helyen, egy fotón nem jelent még meg soha (állítja a sajtóközlemény – a szerk.). A kreatívokon feltűnik még a Libri irodalmi díjhoz készített, a Libri jelképeként használt L betűs design. A képek itt tekinthetők meg.

10 döntős szerző és könyve:

Jászberényi Sándor – A lélek legszebb éjszakája
Kepes András – Világkép
Krasznahorkai László – Báró Wenckheim hazatér
Nádas Péter – Az élet sója
Németh Gábor – Egy mormota nyara
Szabó T. Anna – Törésteszt
Térey János – Őszi hadjárat
Varró Dániel – Mi lett hova?
Závada Pál – Egy piaci nap
Zoltán Gábor – Orgia

Forrás: Színház.org, Kreatív.hu, Libri