Kortárs költők futása Budapesten – Maratoni távra vállalkoztak

2017 április 09. vasárnap, 13:07

A költészeti napi Versmaratonhoz kapcsolódva 13 kortárs költő futotta le együtt a maratoni távot József Attila gyermekkorának helyszínén.

A budapesti Ferenc téren április 8-án, szombaton délután került sor az eseményre.

Kürti László, Székelyhidi Zsolt, Muranyi Zita, Papp-Für János, Balazs Lazar, Tamás Filip, István Vörös és Zsille Gábor

A futók között volt a József Attila-díjas Filep Tamás, Szentmártoni János, Vörös István, Payer Imre, Petőcz András és Zsille Gábor, a Bella István-díjas Papp-Für János, valamint Kürti László, Simon Adri, Rónai-Balázs Zoltán, Székelyhidi Zsolt, Murányi Zita és Horkay-Hörcher Ferenc.

A Versmaraton részeként másodszor megszervezett Költők futása nevet viselő eseményen bárki becsatlakozhatott az összesen 42 kilométeres táv megtételébe.

Lázár Balázs

A Ferencvárosi Önkormányzattal közösen rendezett programot beszélgetések, dedikálások is kiegészítették.

“Az első kört Szentmártoni János, a magyar Írószövetség elnöke futotta, majd minden költő négy kört tett meg a gyönyörű tér körüli futópályán. Valamennyi futást megafon segítségével Zsille Gábor közvetítette. Az ő futását pedig hol Lázár Balázs, hol Kürti László, hol pedig Horkay-Hörcher Ferenc. Kimelkedő pillanatok voltak, amikor a riporterek együtt futottak az interjúalanyokkal. Elkészült egy futószonett is, amelyet elő is adtak a szerzők (mármint többségük). Az írás magyarra fordítása még folyamatban van 🙂 A rendkívül vidám hangulatú sportesemény hagyományteremtő céllal szerveződött. A képeket megtekintők számára nem is lehet kétséges, hogy ennek a futásnak még lesz folytatása” – közölték Facebook oldalukon a Versmaraton szervezői.

Április 11-én a hetedik Versmaraton során a Magyar Rádió Márványtermében kortárs magyar költők 12 órán olvassák fel műveiket a Magyar Napló gondozásában megjelent Az év versei 2017 antológiából.