Holdjárat – Lemezbemutató koncertet ad Tompos Kátya

2017 április 30. vasárnap, 9:35

Május 18-án a MOMKult színpadán látható és hallható Tompos Kátya és zenészbarátai produkciója.

A Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. 2013 novemberében pedig Keresztül Európán címmel jelent meg első önálló szólólemeze.

Tompos Kátya

Tompos Kátya

2017-ben Kátya újra stúdióba vonult, és Hrutka Róberttel közösen elkészítették a színésznő második szóló albumát. Ezen az albumon Kátya már szerzőként is bemutatkozik, a dalok egy része saját szövegeiből, verseiből, dallam ötleteiből született meg. Május 18-án a MOM Kulturális Központban egy teljesen új műsorral, de régi zenekarával áll színpadra.

“Én az utcazenélés során mindent el tudtam engedni. Azt is láttam, hogy van, akit nem érdekel a személyem, de azt is, hogy van, aki megáll és figyel. És eleve látni azt a hatást, amit kivált egy énekes, vagy az én személyiségem valakiből, nagyon érdekes volt. Ezt akkor tapasztaltam meg először. Akkor tudtam először felmérni, hogy mire lehetek képes, és hogy hogyan tudok elindulni. Ez még nagyon az elején volt, akkor nem nagyon volt közöm a színházhoz vagy a színpadi léthez. Jártam én mindenféle dráma- és színjátszó körökbe, de nem gondoltam volna hogy ez lesz a szakmám. Hobbiként fogtam fel, mégis éreztem, hogy ennek ellenére csak akkor működik – a humoros része is –, ha teljes komolysággal és odaadással csinálom” – mesélte korábban Tompos Kátya.