Villámcsődület a homofóbia ellen – Kézfogó flashmob a Stereo Akt-tal

2017 május 13. szombat, 8:00

Május 17-én, a homofóbia és a transzfóbia ellenes világnapon az előbújásért és az LMBTQ-jogok melletti kiállás ösztönzéséért szervezi meg idén 3. alkalommal Kézfogó elnevezésű flashmobját a Stereo Akt.

A színháziprodukciós műhely a Szemtől szembe kampány keretében, a Jurányiban várja gyülekezőre azokat, akik csatlakozni vágynak. Az idei flashmob a Széll Kálmán téren zajlik majd, körülbelül 20 perc leforgása alatt.

Kézfogó flashmob a Stereo Akt-tal

A résztvevők azonos nemű kézfogó párok tömegét alkotják meg, ezzel egy utópisztikus világ kimerevített állóképét hozzák létre. Az arra járók így elképzelhetik, hogy milyen lenne a világunk, hogyha az azonos nemű párok is szabadon felvállalhatnák szerelmüket a hétköznapokban.

Ahogy az esemény Facebook-oldalán is olvasható, az emberi jogok melletti harc nemcsak a kisebbségek felelőssége, hanem a többségi társadalomé is, így a szervezők arra buzdítanak, csatlakozzanak a kezdeményezéshez, akik egyetértenek azzal, hogy mindenkinek joga van szabadon szeretni.

“Három éve a homofóbiaellenes világnapra akartuk a környező országokhoz hasonlóan egy szerethető gesztussal felhívni a figyelmet. Idén új helyszínen, de változatlan céllal készülünk az eseményre” – mondta el a 168 Órának Szmolka Orsolya, a Kézfogó főszervezője. Úgy véli, amíg nem természetes az elfogadás, megértés és empátia, addig mindvégig szükség van ilyen megmozdulásokra.

“Szerencsére az ellenlábasok elkerülnek bennünket” – mondta Szmolka Orsolya. – “Csakis pozitív visszajelzéseket kaptunk eddig, a közreműködők és a sajtó visszajelzései is mind elismerőek. A résztvevők várják, szeretik az eseményt, mivel a Kézfogó barátságos, szerethető és jó ügyet szolgál”.