Fotókiállítással ünneplik Máthé Erzsit a Karinthy Színházban

2017 május 16. kedd, 14:20

Május 16-án, kedden este fél hétkor Karinthy Márton Kossuth-díjas rendező-író, a Karinthy Színház igazgatója nyitja meg a budai teátrumban rendezett Máthé Erzsi – Újságíró szemmel című fotókiállítást.

Törőcsik Mari és Máthé Erzsi 2010-ben (Fotó: Kollányi Péter, MTI)

Törőcsik Mari és Máthé Erzsi 2010-ben (Fotó: Kollányi Péter, MTI)

A kiállítást a Népszava és több kulturális lap újságírója, Mészáros Márton képeiből állította össze a létrehozása harmincötödik évét ünneplő budai teátrum. A felvételek tavaly augusztusban készültek a Nemzet Színészéről a művész zugligeti otthonában.

A művész ekkor már két éve nem jelent meg a nyilvánosság előtt, utolsó alkalommal öt éve állt színpadra. A tárlaton Mészáros Márton tizenhét felvétele mellett Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész négy portréja is kikerül a Karinthy Színházba, amelynek egyik részét a tárlat miatt némileg átalakítottak, több lámpával szereltek fel. A színművész, aki a megnyitó napján ünnepli kilencvenedik születésnapját, nem tud ott lenni az ünnepségen, de néhány nappal később személyesen tekinti meg a tárlatot.

Mészáros lapunknak elmondta, Máthé Erzsi mélyen meghatódott és boldog volt, amikor a megnyitót megelőző napokban telefonon elmondta neki, hogy fotókiállítással köszöntik.

Máthé Erzsit köszöntő múltidéző összeállításunkat ide kattintva olvashatják.

 
 

Kapcsolódó anyagok