Margó Irodalmi Fesztivál: Nádas Péter és Kemény Zsófi is új kötettel jelentkezik

2017 június 04. vasárnap, 10:29

Rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és felolvasásokkal vár június 7. és 11. között a Margó…

…Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Új kötetével lép fel mások mellett Nádas Péter, Peer Krisztián, Tóth Krisztina és Kemény Zsófi is.

A kilencedik alkalommal megrendezendő ingyenes rendezvény egyik főszereplője az idén 12 év után új, nagyszabású könyvvel jelentkezett Nádas Péter lesz, aki Világló részletek című több mint 1300 oldalas kétkötetes művében saját emlékein keresztül tárja fel és értelmezi a huszadik század történelmi és politikai folyamatait.

A fesztivál szereplője lesz 42 című verseskötetével hosszú alkotói csöndet megtörő Peer Krisztián, valamint fellép Szív Ernőként Darvasi László, az új, már a felnőtteket célzó regényével jelentkező Kemény Zsófi, az új tárcagyűjteményét bemutató Tóth Krisztina, valamint a szintén hosszú idő után visszatérő Tisza Kata is.

A programok között lesz egy élő koncert az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan zenéiből, valamint saját esttel jelentkezik Bródy János. A Margón lesz az Aegon-díj shortlistjére került tíz kortárs íróról, köztük a győztes Krasznahorkai Lászlóról készült portréfilm premierje is.

Több program fog megemlékezni a kétszáz éve született Arany Jánosról. A kortárs költőket inspiráló és bevonó Kedvencek temetője program ezúttal a Toldiból merít, az Éjszaka a múzeumban pedig Arany balladái alapján rémisztgeti a résztvevőket, míg a PIM Arany-emlékkiállítását tárlatvezetésekkel lehet majd megnézni – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI, Színház.org