Még egyszer kinyílik a hírességek postaládja – Best of Beszélő levelek a Mozsárban

2017 június 06. kedd, 9:03

Június 10-én a közönség az évadban utoljára bepillantást nyerhet egykori és ma élő híres emberek, politikusok, alkotók életébe neves művészek tolmácsolásában – talán az egyik legintimebb módon –, leveleiken keresztül.

Júniusban a ’Best of’ válogatás házigazdája Karafiáth Orsolya, a levelek tolmácsolói Barna Zsombor, Csonka András, Fullajtár Andrea, Gálffi László, Hernádi Judit, és Szirtes Balázs.

Immár szeptember óta invitálja minden hónapban egy házigazda és hat előadóművész különleges utazásra a nézőket a Mozsár Műhelyben: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe nyernek bepillantást a nézők a legizgalmasabb, legviccesebb, legtragikusabb leveleiken keresztül az ország legjobb színészei, írói, zenészei segítségével. Az évad 11 előadása során több mint 80 fellépő tolmácsolásában közel 200 levelet ismerhettek meg a nézők. Olyan hírességek levelezései kerültek felolvasásra, mint David Bowie, Richard Burton, Grace Kelly, Albert Einstein, W.A. Mozart, Ady Endre, Marilyn Monroe, JK Rowling, Bonaparte Napóleon és sokan mások. A júniusi előadáson az évad legjobbjai kerülnek bemutatásra: a fellépők és levelek is az évad kedvencei közül kerülnek ki.

A felolvasást élőzenei betétek színesítik, hiszen egy-egy zenemű is gyakran üzenet, valakihez írott „levél”. A zenei válogatásért Nyitrai László felel, júniusban a vendég Környei Miklós, gitárművész.

Az évad utolsó előadását június 10-én, 19:30-tól láthatja a közönség a Mozsár Műhelyben.

Házigazda: Karafiáth Orsolya
Fellépők: Barna Zsombor, Csonka András, Fullajtár Andrea, Gálffi László, Hernádi Judit, Szirtes Balázs
Vendég: Környei Miklós gitárművész
Rendező: Böhm György
Zenei vezető: Nyitrai László
Szerkesztő, produkciós vezető: Megyeri Léna