Hajléktalanokért úszik Földes Eszter és Lovasi András

2017 június 14. szerda, 7:11

A színész-zenész házaspár is részt vesz a Swimathon négy hetes közösségi adománygyűjtő kampányában.

Földes Eszter és Lovasi András (fotó: Fuszek Gábor)

Földes Eszter és Lovasi András (fotó: Fuszek Gábor)

A Swimathon egy olyan sokszereplős és jó hangulatú közösségi esemény, amelyet egy uszodában rendeznek meg. A kampányban olyan emberek úsznak és kérik a támogatást, akik ebben a közös játékban most egy-egy izgalmas, civil ügy „nagykövetei”.

Az Utcáról Lakásba Egyesület mára több mint 30 korábban hajléktalan embernek biztosít lakhatást. Új programja, a Lakhatás Most Lakásügynökséggel közösen szervezett Mobilház-program olyan társadalmi vállalkozási koncepció, amely hajléktalan embereket, önkormányzatokat és magántulajdonosként belépő filantróp befektetőket kapcsol össze. Célja, hogy lakáshoz juttasson otthontalan embereket úgy, hogy a Lakásügynökség egy befektető által megvásárolt mobilházat lízingel a befektetőtől, és a mobilházakat bérbe adja hajléktalan embereknek. Az árverésen a mobilházak felállításához szükséges telekre gyűjtenek.

“Színművész-zenész házaspár vagyunk. Pontosan tudjuk, hogy milyen fontos az otthon melege. Azért úszunk, mert azt gondoljuk, sose késő megváltoztatni azt, amiről azt hittük, hogy megváltoztathatlan. A Te segítségeddel lesz értelme ennek a 3000 méternek. Mi ennyit úszunk, hogy 1 500 000 forintot gyűjtsünk a Mobilház Program szàmára. Ha 1 méterünket 500 Ft-ért örökbefogadod, talán össze is jöhet! Fogjunk össze, hogy minèl több rászoruló ember juthasson otthonhoz! Köszönjük, hogy mellènk állsz!” – írja a kezdeményezés oldalán Földes Eszter és Lovasi András.