Metróból könyvtár – Új kezdeményezés indult New York-ban

2017 július 04. kedd, 10:08

A New York Public Library, a Brooklyn Public Library, a Queens Library, az MTA és a Transit Wireless nevű cég új kezdeményezést indított útjára. A “Subway Library” avagy “Metró Könyvtár” elnevezésű projekt keretében e-könyvek olvasására és letöltésére nyílik lehetőség a new york-i metrójáratokon.

Útnak indítottak egy “Könyvtár Szerelvényt” is, amelynek a belső tere a városi főkönyvtár, az említett New York Public Library olvasószobáját idézi. (A vonat az E és F vonalakon jár és áthalad Brooklynon, Manhattanen és Queensen is.)

Azok, akik szeretnének hozzáférni a metró könyvtárához, csatlakozhatnak az ingyenes, ún. TransitWirelessWiFi hálózathoz, és rákattinthatnak a SubwayLibrary.com oldalra, ahol egy hosszú címsorból kiválaszthatják, hogy mit olvasnának szívesen. A felkínált e-könyvek között minden korosztály találhat érdekességet a maga számára.

A Transit Wireless versenyt is hirdet: az, aki a “Könyvtár Szerelvénnyel” vagy a “Metró Könyvtár” (Subway Library) poszterével fotózkodik és az elkészült képet feltölti a #SubwayLibrary hashtaggel illetve a @TWWiFi címkével ellátva az Instagramra vagy a Twitterre, egy Amazon Kindle Voyager e-könyvolvasót vagy egy különleges meglepetést nyerhet a New York Public Library ajándékboltjából.

Forrás: www.nypl.org