El’Csabino – Túrázva emlékeztek Pingiczer Csabára egykori kollégái

2017 július 20. csütörtök, 17:36

Idén tízen teljesítették a 150 kilométer hosszú gyalogtúrát és voltak olyanok is, akik elfoglaltságuk miatt egy-egy napra csatlakoztak. Összesen húsz fő vett részt a kihíváson.

El'Csabino (fotó: Papp Gergely)

El’Csabino (fotó: Papp Gergely)

2015 januárjában 32 évesen, szívműtét közben hunyt el Pingiczer Csaba színész, a győri társulat tagja, aki korábban néhány barátjával szívesen kirándult Győr és Csopak között. A színész halálát követően Kszel Attila rendező kitalálta, hogy a spanyol El’Camino után nevezzék el a túrát El’Csabinónak. 2015 nyarán elindították az elhunyt barátjuk emlékét őrző túrát. Barátai, közeli ismerősei hat nap alatt jutottak el gyalogosan Győrből Csopakra.

A túra hangulata „ zseniális” – foglalta össze egy szóba sűrítve élményeit Barassó Péter. A tervük az volt, hogy július 6-ra, Csaba napra érkezzenek meg Csopakra. Néhányuk színházi elfoglaltsága miatt azonban csúszott az indulás időpontja, így ez nem sikerült, ezért útközben köszöntötték fel Csabát a névnapján, az éteren keresztül. Beszélgettek róla, hallgatták a kedvenc zenéit és néhány könnycsepp is ejtettek az emlékére. Ez az egész „utazás” nagyon összekovácsolta a csapatot. A szervezők nem tervezik, hogy abbahagyják az emléktúrát – tette hozzá Barassó Péter, tehát várhatóan 2018 júliusában is indul az El’Csabino.

Forrás: veol.hu