“Mindig együtt rakjuk össze” – Színésznők a Színházak Éjszakája klipjéről

2017 augusztus 23. szerda, 17:34

Elkészült az idei Színházak Éjszakájának hivatalos dala. A klipben szereplő Lovas Rozi, Borbély Alexandra, Görgényi Fruzsina, Kopek Janka és Eke Angéla mesélt.

Kopek Janka

Trokán Nóra

KOPEK JANKA

– Milyen volt a klipforgatás? Nagyon menő volt, én még soha nem voltam zenekari próbateremben, pláne nem hangszerrel a kezemben, lézerfények közepette. Ugyanolyan vagány dolog, mint ahogyan gondoltam. Puskás Peti pedig olyan profi volt rendezőként, hogy gyakorlatilag percre pontosan tartotta magát a forgatási tervhez, szóval ő még annál is vagányabb volt, mint ahogyan elképzeltem.

– Mit jelent számodra ez a dal? Nagyon találó minden szempontból. A klipben szereplő többi színésznőt a közös felvételizések óta, vagy még régebbről ismerem. Egyikőjükkel sem vagyunk közvetlen kollégák, de sokat találkozunk, és annyira jó volt most együtt összerakni valamit. „Rakjuk össze!” – azt is jelenti, hogy amit mi megalkotunk, akár színházban, akár filmen, az akkor születik meg igazán, amikor közönség elé kerül. Amit mi csinálunk, és amit a nézők látnak, abból jön létre valami közös, ezt mindig együtt rakjuk össze.

– Mit csinálsz az idei Színházak Éjszakáján? A Színházak Éjszakáján egyszerűen csak neki szoktam indulni, és a Facebook-oldal segítségével megyek egyik programról a másikra. A Vígszínház a biztos pont, a kollégáimat mindenképpen meghallgatom A GRUND – vígszínházi fiúzenekarban este nyolckor a nagyszínpadon. Az este végén pedig a Jurányi Házban szoktam kikötni. Közötte majd meglátjuk.

– Ha azt mondom, Színházak Éjszakája, azt mondod…? Ott találkozunk!

Eke Angéla

Eke Angéla

EKE ANGÉLA

– Milyen volt a klipforgatás? A próbateremben folyt rólunk a víz, amikor a dalt vettük fel, de imádtam ezt a koncert feelinget. A Szabadság hídon majdnem elfújt minket a szél, de ettől volt még kalandosabb. Egy éjszaka alatt jártuk be az összes forgatási helyszínt, hogy mindent rögzítsenek. A stáb hatékony volt, így jól tudtunk együtt hasítani az éjszakában. Nem kellett illusztrálnunk, hogy jól elbandázunk, sokszor azt éreztem, mintha nem is forgatás lenne, hanem egy jól sikerült éjszaka a csajokkal.

– Mit jelent számodra ez a dal? A forgatást a playback részekkel kezdtük, ahol azt játsszuk, hogy mi vagyunk a banda és együtt zenélünk. A lányok közül Nórival, Jankával, Szandrával majdnem 15 éve ismerjük egymást, és bevallom, azt játszani, hogy van egy csaj bandánk, nekem sokszor megható volt. Erről szól a színház is, egy kapcsolat is, az élet is, meg minden, amit emocionálisan működtetünk: többen beletesszük azt, amink van, és beindul valami…

– Mit csinálsz az idei Színházak Éjszakáján? Ez időben Fehéroroszországban fogok egy színházi fesztiválon vendégszerepelni, de éppen a Színházak Éjszakája éjjelén érek haza Budapestre, úgyhogy biztos, hogy landolok valamelyik színházban.

– Ha azt mondom, Színházak Éjszakája, azt mondod…? ,,Gyere, rakjuk össze az éjszakát és tartsuk egyben hajnalig!”

GÖRGÉNYI FRUZSINA

– Milyen volt a klipforgatás? Nagyon pörgős volt, hipp-hopp felkaptuk a mókás jelmezeket, és már indulhatott is a „szexizés” a kamerába, ahogy Puskás Peti mondaná.

– Mit jelent számodra ez a dal? Számomra a spontán dolgok nagyszerűségéről szól, és arról, hogyan imprózz le egy éjszakát mindenféle kötöttség nélkül.

– Mit csinálsz az idei Színházak Éjszakáján? Még fogalmam sincs, hogy alakul az aznap este… de legyen az is random. Nem vagyok konkrét terv része, viszont még bármi lehet.

– Ha azt mondom, Színházak Éjszakája, azt mondod…? …rakjuk össze!

Lovas Rozi

Lovas Rozi

LOVAS ROZI

– Milyen volt a klipforgatás? Sejtettem, ha ez a lány banda összeverődik az éjszakában a The Biebers klipforgatás miatt, akkor ott történések lesznek… A lehető legpozitívabb értelemben és hatványozottan igazolódtak be a sejtelmeim. Nagyon élveztem.

– Mit jelent számodra ez a dal? Számomra a forgatás éjszakáját jelenti, annak is a stúdióban, füstben, együtt izzadós részét.

– Mit csinálsz az idei Színházak Éjszakáján? Lesz egy bemutatóm a Hatszín Teátrumban, az Orlai Produkciós Iroda előadása, a Tagadj, tagadj, tagad. Ha vége, futok haza a Radnótiba, mert zárásként ott koncertezünk a BEKVART-tal.

– Ha azt mondom, Színházak Éjszakája, azt mondod…? Jeee!

Borbély Alexandra

Borbély Alexandra

BORBÉLY ALEXANDRA

– Milyen volt a klipforgatás? Épp Krétáról jöttem, és azonnal belecsöppentem egy munkába, ami annyira istenire sikeredett, hogy nem munka volt, inkább egy nagy buli! Nagyszerű volt a társaság!

– Mit jelent számodra ez a dal? Nagyon tetszett a szám, úgyhogy öröm volt úgy csinálni, mintha mi zenélnénk!

– Mit csinálsz az idei Színházak Éjszakáján? A Katona József Színházban fogadjuk majd a nézőket, még számomra is titok, mit fogunk csinálni…

– Ha azt mondom, Színházak Éjszakája, azt mondod…? Nagyon szuper kezdeményezésnek tartom, olyan ez, mint a nyílt nap az iskolában, csak közben tényleg szórakozol is.