Halász Judittal, Szulák Andreával és Parti Nagy Lajossal is találkozhatunk az Olvasás Éjszakáján

2017 szeptember 13. szerda, 11:04

Idén szeptember 16-án gyűlnek össze az olvasás szerelmesei, hogy egy egész estét a könyveknek, az olvasás örömének szenteljenek.  Az Olvasás éjszakája idén az ország több pontján, 6 budapesti és 4 vidéki helyszínen várja az olvasni szeretőket.
Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást, mint örömforrást mutassa be.

A társadalom olvasásképét szeretnék frissíteni. Délutántól másnap hajnalig a rendezvény helyszínein a könyv-, e-könyv-, és folyóiratkultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.

A délután és az este folyamán többek közt a Libri helyszínein találkozhatunk tény,-és szépirodalmi alkotások szerzőivel, Kepes András mesél világlátásáról, Bódi Attila elsőkönyves regényíró szól könyvéről, hallgathatunk beszélgetést Szabó Magda teljes életművéről és a két nagyszerű színész, Kamarás Iván és Fenyő Iván beavat minket Arany János és Petőfi legféltettebb magánéleti titkaiba.

A Libri Budapesten, a Libri Könyvpalotában (1072 Budapest, Rákóczi út 12.) délután 4-től, Pécsett a Libri könyvesboltban (7621 Pécs Irgalmasok utcája 6.) pedig már 3-tól várja az érdeklődőket.

A Kossuth Kiadó az Örkény István Könyvesboltban szervez programokat (1137 Szent István krt. 26.) 18:30-tól például sor kerül egy könyvpremierre, Odze György SORSTÖRÖTTEK – Onódy Lajos és Bara Margit története című könyvét mutatja be a szerző jelenlétében Kőrössi P. József. Ezt követően, 
19 órától pedig Halász Judit Radnóti Miklós-estjét tekinthetik meg az érdeklődők. 20 órától ÍRÓK ÉS A SZÍNHÁZ címmel beszélgetést rendeznek Müller Péter, Müller Péter Sziámi és Sára Júlia részvételével, 21 órától pedig Az OPERA-TÚRA őszi előzetese – Egy librettista műhelytitkai címmel Baranyi Ferenc vetítéssel egybekötött szubjektív operakalauzán vehetünk részt Kassai Franciska közreműködésével.

A Magvető Caféban (1074 Dohány u. 13.) többek között Parti Nagy Lajossal is összefuthatunk, aki 20 órától Valami nyárvég címmel ad műsort,  20:30-tól pedig Pataki Éva mesél Törőcsik Mari és Mészáros Márta Aurora Borealis című beszélgetőkönyvének születéséről. 22 órától Nem harap, csak megkóstol? címmel Szulák Andrea műsorát is megtekinthetjük.

A teljes programkínálatról itt értesülhet.