A Nézőművészeti is fellép a 30Y összművészeti minifesztiválján

2017 november 18. szombat, 14:17

Nem csak a zenekar ad több, különböző műsorú koncertet, de számos pécsi művész és előadó lakja be egy héten keresztül az A38 Hajó színpadait, kiállítótereit.

Thuróczy Szabolcs, Scherer Péter, Mucsi Zoltán / Nézőművészeti Kft.: A fajok eredete / Fotó: szkene.hu

Thuróczy Szabolcs, Scherer Péter, Mucsi Zoltán / Nézőművészeti Kft.: A fajok eredete / Fotó: szkene.hu

A 30Y még 2007-ben adta első koncertjét az A38 Hajón. A zenekar összművészeti minifesztivállal ünnepli az évfordulót az A38 Hajón november 21. és 25 között. “Ha hinnék a jubileumokban és az önünneplésben, akkor ezt írnám ki mindenhová nagy betűkkel. De engem jobban érdekel egy alkotótér, az A38 belakása, egy hét a Hajón a barátainkkal. És ha azt kérdeznéd, mi is ez az egy hét – azt válaszolnám: majdnemfesztivál a 30Y-nal. Koncertek, színház, irodalom, kiállítások, pólógyár” – sorolta Beck Zoli zenekarvezető.

Nyári Oszkár, Nyári Szilvia / Karaván Színház: Prah

Nyári Oszkár, Nyári Szilvia / Karaván Színház: Prah

A 30Y három koncertet ad a hét során: november 23-án egy akusztikus, mesélős amolyan “kocsmakoncertre”, míg 24-én és 25-én már klasszikus rockkoncertre számíthatnak a rajongók. A hét során fellép még az A38-on a Bezzeg a Kurva Beckek, az Óriás, a Mongooz & The Magnet, a Sorbonne Sexual és a liverpooli Strange Collective, emellett a a Random Trip is pécsi témájú lesz. Bemutatkozik a Made In Pécs fesztivál, és a Nézőművészeti Kft. is előadja már-már kultikus A fajok eredete című előadását, a Karaván Színház pedig egy Spiró-darabbal készül a minifesztiválra.

A részletes program itt található, az eseménysorozatra bérlet és napijegyek is vásárolhatóak.

Forrás: hvg.hu