Csonka András, Egyházi Géza és Dolhai Attila is részt vesz az 50 éves Táncdalfesztiválon

2018 január 06. szombat, 16:35

Január 13-án a Papp László Sportarénában nagyszabású színpadi show keretében idézik fel az 1967-68-as Táncdalfesztiválokat.

A közönség, az 50 év óta nem hallott, eredeti hangszerelésben élvezheti majd a legendás slágereket, melyek annak idején több, mint tízmillió példányban keltek el bakelitlemezen. Olyan énekesek és színészek lépnek az Aréna színpadára, mint Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika és Soltész Rezső. A fiatal generáció képviseletében Koós Réka, Dolhai Attila, Muri Enikő, Vastag Tamás, Csonka András, Ambrus Rita és Egyházi Géza szerepel a műsorban. Az est házigazdái Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesznek.

Az első magyar Táncdalfesztivált 1966 nyarán rendezték meg, amelyet a Magyar Televízió az Erkel Színházból közvetített. Ebben az évben még „csak” 300 szerző 464 számából 64 került képernyőre, 1967-ben már 1374-ből rostálták ki az élő műsorokban bemutatott 60-at. Ezekhez kértek fel énekeseket a zenei szerkesztők, már népszerű előadókat és ismeretlen fiatalokat, többnyire a fesztiválok szervezésében és lebonyolításában részt vevő Magyar Rádió táncdal-énekesi stúdiójának éltanulóit.

A január 13-ai koncerten az 50.évforduló alkalmából 60 fős szimfonikus tánczenekar kíséri majd az Aréna színpadára lépő művészeket. Az esten hallhatjuk majd Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária feledhetetlen dalait is, többek között a Csak egy tánc volt; Utánam a vízözön; Nem várok holnapig; Fiú a házból; Jöjj vissza hozzám; Most kéne abbahagyni; Én, aki nálad jártam; Hol jár az eszem; Rövid az élet; Nem várok holnapig; Kislány a zongoránál vagy épp az Annál az első ügyetlen csóknál című slágereket.