Beszélgetés és felolvasószínház is lesz a Várkert Bazár Irodalmi szerelmek estjén

2018 május 09. szerda, 9:56

Május 11-én a XX. századi magyar irodalom nagy alakjai és szerelmei – Ady Endre és Léda, Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni, Márai Sándor és Matzner Lola – kerülnek középpontba a Várkert Irodalom sorozatában. A felolvasószínházi esten Gubik Ági és Szatory Dávid is fellép.

A Várkert Irodalom Utak, világok, irodalmi szerelmek estje május 11-én, 19 órától olyan nagy utazókat mutat be, akik nem csak Rómát, Posillipót, Párizst vagy New Yorkot hódították meg, hanem a visegrádi országokban is “otthon” voltak: tanulmányok, újságírás, verseik fordítása vagy születésük okán. Hogy vezette be Móricz Zsigmond Prágába Ady Endrét? Radnóti Miklós csehországi tanulmányai alatt habár szerelmes lett, mégsem szakadt meg – sírig tartó – kapcsolata és levelezése Gyarmati Fannival. Márai Sándornak örök otthona maradt szülőhelye, Kassa, amely nem csak műveiben jelenik meg, de életre szóló szerelmét, Lolát is itt ismeri meg.

Gubik Ági és Szatory Dávid

Az est háziasszonya Juhász Anna, a beszélgetés és a felolvasószínház vendégei pedig: Gubik Ági színművésznő, Szatory Dávid színművész, Ötvös Anna, a Lola könyve szerzője és Bíró Balogh Tamás író, irodalomtörténész.

Az est főszereplői:

Ady Endre & Léda (Diósyné Brüll Adél)
Radnóti Miklós & Fifi (Gyarmati Fanni)
Márai Sándor & Lola (Matzner Lola)

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el. 

Fotók forrása: RTL Klub / Sajtóklub és Radnóti Színház