Járai Máté a győri nagykövete a Magyar Vöröskereszt véradó kampányának

2018 június 26. kedd, 11:46

A Magyar Vöröskereszt nyári véradó kampányában Járai Máté színész is részt vett, aki Győr-Moson-Sopron megye nagyköveteként öt rajongóval érkezett a véradásra.

A nyári hónapokban is kiemelt feladatának tekinti a Magyar Vöröskereszt a biztonságos vérkészlet fenntartását. A kánikula és szabadságolások idején a véradói aktivitás is csökken, ezért a szervezet ebben az időszakban hirdeti meg országos véradó kampányát.

Az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Vérellátó Központja – a Magyar utca 8. szám alatt – hétköznaponként 7 órától 15.30-ig várja a véradókat, akiket a Magyar Vöröskereszt egy személyre szabott köszönőkártyával jutalmaz meg. A kártya egyben nyereményszelvény is, amellyel értékes nyereményekre is pályázhatnak a véradók.

A nyári véradó kampány azért is különleges, mert egy véradási láncolatot indít el: Győr-Moson-Sopron megye véradó nagykövete öt embert meghívva vesz részt az akcióban. Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház színművésze – mint a Győr-Moson-Sopron megyei kampány nagykövete és arca – öt rajongójával érkezett a véradásra, akik között vannak első ízben véradók, és van olyan is, aki már kilencvenkilencedszer segít önzetlenül. „Soha életemben nem adtam még vért, de egy percig nem gondolkoztam azon, hogy vállaljam-e a megtisztelő felkérést. Ez egy olyan fontos ügy, amely mellett teljes mellszélességgel kiállok, hiszen nincs meghatóbb dolog az emberi összefogásnál és az önzetlen segítségnyújtásnál” – hangsúlyozta Járai Máté.

A láncot folytatva az öt személy is új véradókat toboroz maga mellé, majd az általuk megszólított személyek is naponta megszólítanak egy-egy véradót. Így gyakorlatilag a kampány végéig Győrben akár napi plusz öt véradó nyújthatja karját.

A napi szervezett véradásokról, azok helyszíneiről és időpontjairól, területenként ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: Színház.org / Győrplusz.hu