“Nekem már a nagypapám is a Nemzetiben dolgozott” – Ismerjék meg Boda Jenőt

2018 július 12. csütörtök, 11:46

A Pesti Magyar Színház háttérdolgozóit bemutató videosorozat első részében Boda Jenőt, a színház műszaki munkatársát ismerhetjük meg.

A Magyar Színház élő legendája, Boda Jenő több mint 43 éve él, dolgozik, van jelen a színház épületében, itt is nőtt fel. Ha kell zsinóros, ha kell színpadmester, ha kell, ő vezeti a kulisszajáráson a nézőket – nem is háttérdolgozó: intézmény!

Boda Jenő kiemelte: “Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem már a nagypapám is a Nemzeti Színházban dolgozott, lényegében ott nőttem fel, édesapám és édesanyám pedig innen, a Pesti Magyar Színházból ment nyugdíjba. Majdnem hogy családtagnak számítottam ebben a színházi világban, ráadásul nekem a Pesti Magyar Színház az első munkahelyem” – hangsúlyozta.

Boda Jenő elmondta: “Egy igazi premiernél, amikor egy nagyszabású bemutatóra készülünk, a műszak ugyanolyan feszült és várakozással teli, mint ahogyan azt a színészeknél elképzelem. Mi ugyanúgy izgulunk a változásoknál, a szüneti átállásoknál, a díszlet összeszerelésénél, hiszen rajtunk is sok minden múlik, hogy sikeres legyen egy bemutató” – mesélte.