Jeff Baron videóüzenetben köszöntötte Székhelyi Józsefet

2018 augusztus 17. péntek, 15:35

Székhelyi Józsefet,  a Szép jó estét, Mr.Green! főszereplőjét videóüzenetben köszöntötte Jeff Baron, a darab írója. A Veres1Színház nagysikerű darabját Székhelyi súlyos betegsége ellenére is hihetetlen energiával játssza.

Veres1Színház: Szép jó estét, Mr. Green!

Ajánló a darab elé: 

Egy átlagos new yorki napon a 86 éves Mr. Green lelép a járdáról és Ross Gardiner autója kis híján elgázolja. A fiatalembert gondatlan vezetésért hat hónapnyi társadalmi munkára ítélik, amelyet balszerencséjére épp Mr. Green-nél kell letöltenie: hetente egyszer meg kell látogatnia öreg áldozatát, hogy gondoskodjon róla. A kényszer szülte vizitek természetesen egyik félnek sincsenek ínyére, amely remek helyzetkomikumra ad lehetőséget a mogorva, szűkszavú özvegyember és a dinamikus fiatal irodista között. A hetek múlásával persze megolvad az a bizonyos jég. Miközben vélemények ütköznek családról, hagyományról, vallásról, a két férfi rég elhallgatott titkokat is megoszt egymással. És mindez olyan elbűvölő formában történik, hogy a darab végére már nem csak a nevetéstől csordul ki a néző könnye…

Jeff Baron díjnyertes komédiáját 22 nyelvre fordították le, s a világ 46 országában már több mint 500 alkalommal mutatták be. A Szép jó estét, Mr. Green! magával ragadó színmű, amely egyszerre gazdag szívhez szóló és önfeledten szórakoztató pillanatokban. A sodró cselekmény, a két szereplő hátterének lépésről lépésre történő kibontása folyamatos hatás alatt tartja a közönséget. A darab páratlan lehetőségeket rejt a színészek számára is: mindkét szerep igazi jutalomjátékkal ér fel. A zsémbes-vonalas Mr. Green alakjában a Jászai Mari-díjas Székhelyi Józsefet, Ross Gardiner szerepében pedig Pál Tamást láthatjuk.

Az előadás legközelebb 2018. augusztus 24-én látható a Vidor fesztiválon, Nyíregyházán.