Hernádi Judit, Ónodi Eszter és Scherer Péter a Jó kérdés vendégei lesznek

2018 szeptember 01. szombat, 9:00

Van-e celebkultúra és vannak-e kultúrcelebek? Mit jelent ma ismert embernek lenni? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Hernádi Judit, Ónodi Eszter és Scherer Péter szeptember 22-én, a Színházak Éjszakáján keretében megrendezendő évadnyitó Jó kérdésen.

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatának évadnyitó alkalmából Hernádi Judit, Ónodi Eszter és Scherer Péter vitatja meg, ki meddig engedi be a sajtót egy előadás, film, sorozat promóciója érdekében és hogy hol vannak az egyéni komfortzónák határai. A beszélgetést Veiszer Alinda vezeti.

Hernádi Judit, Ónodi Eszter, Scherer Péter

Ónodi Eszter egy interjúban elárulta: “A közönségfilmmel járó népszerűség már korábban megadatott a Meseautóval. De féltem, hogy két közönségfilm után hogyan fogadnak el a Katona nézői, meg tudok-e felelni a művészszínház által támasztott elvárásoknak. Lehet, túlgondoltam, de akkor volt egy-két nehezebb évem emiatt” (Budai Polgár).

Scherer Péter felidézte: “Az is biztos, hogy a Válótársak című tévésorozat az országos népszerűségemen sokat dobott. Hogy ez jó-e vagy sem, az persze kérdés lehet. A családomnak néha már kezd sok lenni, sokan fölismernek, rám mosolyognak, néha odajönnek hozzám, kedvesek az emberek velem. De szerintem ez a népszerűség mulandó, a lényeg az, hogy az embernek valahogyan meg kell próbálni normálisnak maradni. Az egyik Jancsóval készített filmünkben van ez a mondás, „nincs olyan törvény, hogy féregnek kell lenned.” Nekem ez tetszik” (FÜHÜ).

Egy Hernádi Judittal készült interjúban a művésznő így fogalmazott:

S. Gy.: Egy kollégámnak nyilatkozta egyszer: „Egyes újságíróknak csak a szenzáció érdekes, s ami belülről jött, azt olyan torzan adják vissza, hogy egészen mássá válik.”
H. J.: Kedves magától, hogy felfigyelt rá. Ezt én leginkább az egyes színészinterjúknak adott bántóan szenzációhajhász címekre értettem. Azok egészen elborzasztanak.
S. Gy.: Ami engem illet, semmi sem érdekel jobban, mint ami belülről jön. De hogy jövök én ahhoz, hogy Hernádi Judit lelkében matassak?
H. J.: Matasson csak bátran! Amire tudok válaszolok, amire nem, ott majd szólok

 (Film Színház Muzsika, az interjút készítette: Sas György).

 

Jó kérdés – Híres vagy, hogyha ezt akartad – és mi van, ha nem így akarta?

Időpont: 2018. szeptember 22., 15:00–16:00
Helyszín: Katona József Színház