Színészek álltak kamera elé a Nélkülem részleteivel – Könyvajánló

2018 október 09. kedd, 12:03

Népszerű színművészek adnak elő részleteket Légrádi Gergely legújabb regényéből.

Belefuthatott már az irodalom- és színházkedvelő közönség többek közt Rudolf Péter, Hámori Gabriella és Máté Gábor kisvideójába is. A Nélkülem hivatalos könyvbemutatóját 2018. október 3-án, szerdán 18 órakor tartják a Barabás Villában.

Légrádi Gergely a Titokfa című esszéregény és a Szemben című novelláskötet után harmadik könyvével jelentkezik. A szerző ezúttal a regény műfaját választotta, méghozzá filmszerűen pergő jelenetekkel. A Nélkülem című kötet szenzitív témát feszeget: a rohanó mindennapjainkban próbál megállásra kényszeríteni mindannyiunkat.

A könyv főszereplője, Miklós sikeres marketing szakember, feleségével és két gyermekével jómódban élnek. Életük viharos gyorsasággal megváltozik, amikor kiderül: Miklós Alzheimer-kórban szenved. Az egyre sűrűbben és hangsúlyosabban jelentkező szótévesztések és emlékezetkihagyások arra sarkallják, hogy tudatosan rögzítse fel-felbukkanó emlékeit.

A regény gondolatébresztő fejezeteiből népszerű színművészek olvastak már fel kamera előtt, így Schmied Zoltán, Rudolf Péter, mori Gabriella, Máté Gábor és Nagy Dániel Viktor tolmácsolásában is láthatunk és hallhatunk részleteket a műből. Rudolf Péter például Miklós és fia szívbemarkoló beszélgetését adja elő, Hámori Gabriella a főszereplő feleségének aggódó pillanatait sűríti érzékletesen a videóba.

A Nélkülem első, hivatalos bemutatója 2018. október 3-án, szerdán 18 órakor lesz a Barabás Villában. A beszélgetést Oláh Andrea, a Könyvben utazom szerkesztője és újságírója vezeti, a regényből pedig Schmied Zoltán olvas majd fel, valamint meglepetés vendégek is színpadra lépnek. A könyvbemutató végén az író dedikálja a kedvezményes áron megvásárolható kötetet.

Részlet a regényből:

„Néha jobban vagyok. Onnan tudom, hogy sok minden eszembe jut. Csak úgy, magától. És mindenféle erőlködés nélkül tudok beszélni róla. Ilyenkor rengeteg emlékkel találkozom újra. Jönnek, én pedig figyelek. Ismerősek a képek, a szereplők, de sok jelenetet csak most értek meg. Most veszek észre. (Most élek újra?) Jönnek, csak jönnek, és én figyelek. Mi történt velem. A többiekkel. Megélem azt, amit elmulasztottam. Kár, hogy a semmibe vezet.”

A könyv trailere itt tekinthető meg.