Holnap is van nap – Balla Eszter vallomása a környezetvédelemről

2018 november 19. hétfő, 11:10

Aggasztanak a klímaváltozásról szóló hírek? Szeretnél tenni valami a környezetvédelemért, de azt sem tudod, hol kezdj hozzá? A Holnap is van nap ebben próbál neked segíteni: ismert emberek mesélik el, ők hogyan kezdtek hozzá, miben változtattak az életükön azért, hogy tegyenek valamit a Földért, a természetért.

Elsőként Balla Eszter beszél arról, hogy ő személy szerint mit tesz azért, hogy óvja a környezetet. Mert holnap is van nap!:

“Csapvizet iszom és mindig nálam van a kulacsom. Van literes és fél literes is, a táskámban hordom. Ettől még a moziban a kukorica-kóla páros kötelező! Nem érzem azt, hogy mostantól nekem kéne a szappant is főzni, és hogy soha többé nem fogom festeni a hajam és megvonom magamtól a húst teljesen.

De eszement dolognak tartom azt a mennyiségű állati eredetű ételt, amit az emberek általában megesznek. Régen nem volt szokás minden nap húst enni. Sajnos az iskolában és az óvodában minden nap van, és a gyerekeim nagyon szeretik. Szerencsére az internet mára tele van jobbnál jobb húsmentes receptekkel, keresem a lehetőségeket. Most ott tartunk, hogy heti kétszer van otthon húsos étel, de jó lenne még tovább csökkenteni.

Ezen kívül nagyon sok apró dolgot megteszek, amitől hiszem, hogy élhetőbbé válik a Föld hosszútávon. Mert ezt felejtjük el manapság. Hosszútávon gondolkodni.”