Fut a színház – A Színészmúzeum javára ajánlották fel a díjakat

2018 november 20. kedd, 15:56

A Budapest Sportiroda nyolcadik alkalommal rendezte meg Fut a színház elnevezésű programját, amely hagyományosan a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon hívja versenyre a fővárosi és vidéki színházak mozgást kedvelő csapatait.

Míg 2011-ben 8 csapat versenyzett az Európában egyedülálló sporteseményen, idén már 28 váltó teljesítette a távot.
Október 6-án 4×2 km-es váltóban, másnap pedig a klasszikus, maratoni távot 4 felé osztó stafétában mérhették össze a tudásukat az indulók. A sajtótájékoztatón levetített videóból kiderült, hogy Bazsinka József tubaművész a hangszerével teljesítette a résztávját, ahogy az is, hogy számos visszatérő mellett újoncok is akadtak a mezőnyben bőséggel.

Az abszolút győztes idén – megismételve tavalyi és tavalyelőtti sikerét – az Operaház lett, amely nem kevesebb, mint 8 csapatot állított ki a versenyre. A Centrál Színház csapatát az egyébként is rendszeresen futó Puskás Tamás tulajdonos-igazgató szervezte, a díjkiosztó ünnepséget befogató Müpa pedig két váltóval szerepelt a vasárnapi versenyprogramban. Idén először neveztek az Örkény Színház és a Maladype Színház művészei.

Fotó: futanet.hu

Fotó: futanet.hu

Futott a Színészmúzeum csapata is, soraiban Szabó Attila igazgatóhelyettessel. Ők a díszes oklevél mellett a színházi csapatok nevezési díjából befolyó összeget is átvehették. A felajánlott forintokat pianínó vásárlására fordítják majd.

Forrás: Papageno